Rukomet

Goluža razočaran nakon Vardara: "Vidi se da nam nedostaje jakih utakmica"

Iz Doma sportova:Ivan Dominik • subota, 22.09.2012.
Goluža razočaran nakon Vardara: "Vidi se da nam nedostaje jakih utakmica"
Foto: Davor Sajko

Croatia osiguranje Zagreb krenulo je remijem protiv aktualnog prvaka SEHA lige, Vardara, u novu sezonu iste. Nakon uzbudljivih i napetih sat vremena igre, u kojoj se rezultat konstantno mijenjao te su se događali obrati, utakmica je završena neodlučeno 25:25. Budući da je Zagreb imao zadnji napad i nije ga iskoristio, trener Slavko Goluža bio je ljut i vidno razočaran pruženim od strane svoje ekipe, ali je i istaknuo da je rezultat zaslužen i da je bilo dobrih stvari u igri njegovih mladih Lavova...

Nakon utakmice aktualnog prvaka Regionalne lige, skopskog Vardara, i hrvatskog prvaka CO Zagreba, Veselin Vujović svađao se sa sucima i bio je vrlo ljut, no u isto vrijeme je trener domaće momčadi i trenutni izbornik Hrvatske, Slavko Goluža, zaključio kako je rezultat ipak realan: "Rezultat je za nas O.K., mislim da je pravedan jer su i oni imali isto toliko prilika za pobjedu koliko i mi", započeo je Keta.

"Međutim, vidi se da nama fali jakih utakmica, to je jasna stvar, jer kad smo trebali protivnika dotući do kraja, napravili smo kardinalne greške što je nedopustivo, pogotovo za neke pojedince", nastavio je pomalo ljuto strateg Zagrebaša te konkretno naveo situacije i pogreške svojih igrača u ključnim momentima dvoboja: "Bile su to tehničke greške u napadu, pogotovo pred sam kraj kada smo u napadu imali tri lopte bačene 'u bunar'. A to je nedopustivo. To je za mene tipična nonšalancija, onakve tri lopte baciti 'u bunar'".

Budući da je Goluža igrao s dosta mladih i novopridošlih igrača te je iste i ubacivao tijekom utakmice "u vatru", osvrnuo se i na njihovu igru: Mladi igrači trebaju shvatiti da treba imati discipline u igri, a ne da uđu i odmah pucaju po golu", rekao je i dodao: "U svakom slučaju, bilo je i dobrih stvari, bilo je jako dobrih stvari, međutim, pojedinci i to glavni igrači trebaju malo više dati", oštar je prema svojim pulenima bio hrvatski izbornik.

Upitan o razlozima pada njegove ekipe početkom nastavka kada se prednost Zagrebaša istopila u samo par minuta i kada je Vardar mnogo boljom igrom došao do vodstva: "U nastavku smo pali zbog tehničkih pogrešaka u napadu, dali smo im nekoliko lopti na deset metara s kojima su oni istrčali kontre i tako na lak način stigli do izjednačenja, a kasnije i do prednosti. Od toga se mi nismo uspjeli oporaviti ni vratiti se do kraja, a to je plod kardinalnih grešaka koje smo napravili", bio je jasan Goluža.

Na kraju je iznio i dojam o Mariju Kelentriću, iskusnom hrvatskom vrataru, koji je ušao u najtežem trenutku za Zagreb te ga s nekoliko sjajnih obrana vratio u igru i rezultatski egal. Goluža je bio kratak"Kelentrić je taj, bio je pravi".

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido22.09.2012. u 23:58
    A mora se razumiti da je to tako kad imas mladu momcad. Treba imati strpljenja jer mladi moraju oscilirat...
    nido
  • Obrisan korisnik22.09.2012. u 23:50
    Nema razloga za brigu. Naprotiv, treba skinut kapu Zagrebu. Oni su sa mladom momčadi, uz sve odlaske glavnih igrača (Balić, Kopljar, Štrlek itd.) ove sezone ostvarili bolji rezultat protiv Vardara. I uz manji budžet. Samo naprijed, bit će još bolje!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2012. u 23:42
    mi smo jedina rukometna nacija koja trenera uči na državnom prvaku i repki!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2012. u 22:58
    Al su nam neugodni ti Makedonci-stvaraju nam probleme
    Obrisan korisnik