Rukomet

Stepančić: "Previše smo brzali, nismo igrali sustav koji je trener zahtijevao i zato smo griješili"

Iz Doma sportova:Ivan Dominik • subota, 22.09.2012.
Stepančić: "Previše smo brzali, nismo igrali sustav koji je trener zahtijevao i zato smo griješili"
Foto: Davor Sajko

Nakon remija protiv skopskog Vardara dojmovi igrača, kao i trenera Slavka Goluže nisu bili previše pozitivni, ali su ipak iz mnogih razloga rukometaši CO Zagreba sačuvali optimizam. Mladi Stipe Mandalinić "izgorio" je u želji da se dokaže te nije odigrao prema očekivanjima, dok je najbolji strijelac Zagrebaša u dvoboju protiv Vardara, Luka Stepančić, pronašao i dobre i loše strane dvoboja protiv makedonske momčadi...

Mladi hrvatski biser i lijevi vanjski CO Zagreba, Stipe Mandalinić, nije bio presretan podjelom bodova u Domu sportova protiv skopskog Vardara, ali nije lako nalazio razloge za, po njegovom mišljenju, nešto slabiju igru svoje ekipe u nastavku u kojem je Vardar gotovo pobijedio domaćina: "Igrali smo dobru obranu cijelo prvo poluvrijeme, bili smo dobri, ali ne znam što nam se u nastavku dogodilo. Dobro smo se kretali, ali jednostavno je bilo par oscilacija i loših trenutaka u našoj igri i oni su nas stigli. Na kraju smo praktički i izvukli bod", kazao je mladi Karlovčanin.

Nastavio je o padu igre Zagrebaša početkom drugog dijela: "Ne znam što je bilo krivo za onako loš ulazak u drugo poluvrijeme, vjerojatno se dogodio pad koncentracije i nismo se više kretali kako treba, ni u napadu ni u obrani", dodao je Mandalinić te dao komentar svoje igre: "Nisam zadovoljan svojom igrom, bilo je tu previše želje, ali eto, nisam učinio mnogo dobrog za ekipu".

Stepančićevi razlozi pada u drugom poluvremenu

"Obrana je bila super, na momente i odlična, ali iskreno, problem je bio u napadu, previše smo brzali i stoga griješili. Nismo igrali taj naš sustav koji je trener zahtijevao i mislim da smo u tom razdoblju napravili previše grešaka u utakmici protiv ekipe kakva je Vardar".

Ponajbolji igrač susreta i sa šest zgoditaka najbolji strijelac Bijelih, Luka Stepančić, rekao je kako mu se činilo da je njegova ekipa bila mnogo bolja na terenu, od onog što je pokazivao rezultat: "U prvom smo poluvremenu stajali bolje, ali kasnije se sve okrenulo. Da nisam gledao semafor mislio bih da vodimo s tri ili četiri razlike, a na kraju je ispalo da smo iščupali bod", počela je Zagrebova "sedmica".

"No, zadovoljni smo i tim bodom, tek je početak sezone, mi se još uigravamo i šteta što je Vardar došao tako rano. Vardar je jedna vrlo jaka i ozbiljna ekipa i stoga smo jako zadovoljni bodom", ipak je bio realan i objektivan Stepančić, koji na budućnost gleda vrlo pozitivno i optimistično: "Tijekom narednog tjedna moramo se još bolje spremiti i trenirati za Szeged te se nadam da ćemo ponoviti ovakvu utakmicu, odnosno da ćemo biti i još bolji", dodao je.

Riječi hvale imao je desni vanjski Croatia osiguranja za gotovo tisuću okupljenih navijača, koji su došli podržati svoje ljubimce na otvaranju sezone u Regionalnoj ligi: "Danas je bila odlična atmosfera, nadam se da će ljudi doći i na utakmicu protiv Szegeda jer bih želio vidjeti ponovo punu dvoranu. Bio je i atraktivniji protivnik danas i odmah se skupilo dosta ljudi, a to mi je jako drago kao i to što su navijači prepoznali prave trenutke kada smo mi počeli padati te što su tada počeli navijati i vršiti pritisak na suce".

Ipak i kod najboljeg strijelca ekipe, kojem je vratar Vardara Strahinja Milić obranio posljednji šut, ostala je žal za ne iskorištavanjem posljednje prilike za pobjedu: Sve u svemu mi smo zadovoljni, šteta za taj zadnji napad koji smo imali i u kojem smo mogli doći do pobjede, međutim, nema veze, idemo dalje. Atmosfera u ekipi je odlična i siguran sam da ćemo biti sve bolji ukoliko nastavimo ovako trenirati kao dosad".

Svoju igru također je ocijenio, ali se nije želio isticati: "Sve je to bio plod naše dobre igre u napadu, pogotovo na početku utakmice i naravno, ja i jesam tu da zabijam golove i da realiziram prilike koje dobijem. Ne bih se posebno izdvajao, danas mi se jest otvorilo, ali sutra će nekom drugom. Meni je najbitnije da smo kao ekipa odigrali kolektivno dobro i s velikim žarom te zajedništvom.", komentirao je.

Za kraj se složio s trenerom Slavkom Golužom, koji je rekao da još uvijek "novom" Zagrebu nedostaju jake utakmice, međutim, unatoč tomu Zagrebov je ljevak zadržao dobru volju: "Naravno da nam nedostaje jakih utakmica, ovo nam je možda druga takva od početka sezone i sigurno je da ćemo se sljedećih nekoliko mjeseci dizati te da ćemo, što sezona bude dalje odmicala, i mi biti sve bolji".

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.09.2012. u 15:37
    Nema veze Luka, glava gore i trgaj sam dalje, već sad si bolji od Kopljara !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2012. u 23:06
    a kaj moremo kad nam je i dalje trener Goluža......dali su mu da se uči na Zagrebu i reprezentaciji!?!???? Toga ima samo kod nas!
    Obrisan korisnik