Zimski sportovi

Odobrena gradnja dvorane u Seattleu, moguć povratak NBA-a i NHL-a

Ante Zovko • utorak, 25.09.2012.
Odobrena gradnja dvorane u Seattleu, moguć povratak NBA-a i NHL-a
Foto: Davor Sajko

Gradsko vijeće odobrilo je planove poduzetnika Chrisa Hansena za gradnju nove dvorane koja bi mogla privući profesionalne hokejske i košarkaške momčadi u Seattle.

Omjerom 6-2 odobrena je gradnja dvorane vrijedne 490 milijuna dolara u kojoj će grad sudjelovati s 200 milijuna nakon što je Hansen pristao jamčiti za gradski dug.

Dvorana bi, prema planovima, trebala privući natrag NBA momčad koju je Seattle izgubio 2008. Tada su SuperSonicsi preselili u Oklahoma City i postali Thunder. Osim toga, u Seattleu se nadaju da će privući i hokejsku momčad.

Grad se mogao pohvaliti i hokejom, ali jako davno. Naime, Metropolitansi, koji su osvojili Stanley Cup 1917., rasformirani su 1924.

U tijeku su pregovori s NHL momčadi Edmonton Oilers o selidbi u Seattle nakon što je ranije ovog mjeseca dovedena u pitanje gradnja 475 milijuna dolara vrijedne nove dvorane. Oilersi, čije je vodstvo bilo u Seattleu u ponedjeljak, u priopćenju su naveli da imaju ponude iz nekolio tržišta.

Dva vijećnika koja su bila protiv gradnje dvorane rekla su da grad u ovom slučaju unaprijed daje svoj novac koji će vratiti tek kasnije, dok je obično slučaj da građevinski projekti donose trenutnu dobit gradu od poreza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.09.2012. u 15:36
    Iako ih baš ne volim budući da su divizijski rivali Avsima, preseljenje šesterostrukog osvajača Stanley Cupa bi bio veliki gubitak za hokej. Preseljenja klubova je ono što najviše mrzim u am. sportovima, iako to zvuči pomalo licemjerno kada kaže navijač Colorado Avalanchea.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.09.2012. u 15:29
    Nadam se samo da će Avalanche i Nuggetsi ostati u Denveru...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.09.2012. u 14:21
    šta će reći wayne ako odu hokejaši? bilo bi sjajno da se nba vrati u seattle, ali ako mora i hokej nek bude franšiza iz nekog američkog grada
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.09.2012. u 12:57
    Volio bih da se sport vrati u Seattle, ali bit će mrtvih u Edmontonu ako Oilersi odu.
    Obrisan korisnik