Nogomet

Štimac pozvao Sammira u reprezentaciju za Makedoniju i Wales

Josip Piršljin • četvrtak, 27.09.2012.
Štimac pozvao Sammira u reprezentaciju za Makedoniju i Wales
Foto: Duje Bonačić

Igor Štimac, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, objavio je popis igrača na koje računa za nadolazeće kvalifikacijske susrete za Svjetsko prvenstvo. U nacionalnu selekciju prvi put je pozvan i Dinamov Sammir, a Kelava je svoje mjesto morao prepustiti Krešiću.

Za sljedeće kvalifikacijske dvoboje protiv Makedonije u Skoplju i Walesa u Osijeku hrvatski nogometni izbornik Igor Štimac pozvao je Sammira, veznjaka zagrebačkog Dinama. Na popis se vratio Dejan Lovren, a ispali su Mladen Petrić i Ivan Kelava kojeg zamjenjuje Dario Krešić.

"Od izvršnog predsjednika Vrbanovića sam tražio da u Fifi pod hitno riješi papire za Sammira kako bi mogao odmah konkurirati. Zvao sam ga jer može pomoći ovoj momčadi. Naša su očekivanja od njega velika", kazao je izbornik u vezi pozivanja Brazilca u reprezentaciju.

Sammira se već duže vrijeme povezivalo s nastupom u nacionalnoj momčadi, još od vremena kada je izbornik bio Slaven Bilić. Štimac mu je ipak odlučio pružiti priliku unatoč čestim incidentima izvan travnjaka. "Imao je problema u svom načinu života. Ovo će mu biti motiv da se promijeni i da daje još više nego što je davao do sada. Hoće li se nametnuti ovisi o njemu, konkurencija je velika", rekao je Štimac.

Malo iznenađenje izbornik je priredio i promjenom trećeg vratara. Dinamovog Kelavu zamijenio je Krešić iz moskovskog Lokomotiva. "Ovo ne znači da je Kelava ispao iz reprezentacije. Pratimo puno igrača i želimo sve isprobati. Krešić je zaslužio poziv svojim igrama", istaknuo je trener Kockastih.

Iako ga je trener Ante Čačić privremeno izbacio iz svoje ekipe, Domagoj Vida je ostao u Štimčevoj ekipi. "Kod nas Vida nema problema s disciplinom, što ne znači da ne osuđujemo njegov čin. Mislim da bi se trebao javno ispričati jer igrajući za Dinamo predstavlja i Hrvatsku. Ovo mu je sigurno zadnja takva akcija, budite uvjereni u to", zaključio je Štimac.

Popis hrvatskih reprezentativaca:
Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov, Rus), Danijel Subašić (Monaco, Fra), Dario Krešić (Lokomotiv M., Rus).

Braniči: Vedran Ćorluka (Lokomotiv M., Rus), Darijo Srna (Šahtar, Ukr), Josip Šimunić (Dinamo), Gordon Schildenfeld (Dinamo M., Rus), Ivan Strinić (Dnipro, Ukr), Domagoj Vida (Dinamo), Dejan Lovren (Lyon, Fra), Manuel Pamić (Sparta, Češ).

Vezni red: Ivan Rakitić (Sevilla, Špa), Milan Badelj (HSV, Nje), Niko Kranjčar (Dynamo K., Ukr), Ognjen Vukojević (Dynamo K., Ukr), Luka Modrić (Real M., Špa), Ivo Iličević (HSV, Nje), Ivan Perišić (Borussia D., Nje), Josip Radošević (Hajduk), Jorge Sammir (Dinamo).

Napadači: Eduardo da Silva (Šahtar, Ukr), Mario Mandžukić (Bayern, Nje), Ivica Olić (Wolfsburg, Nje), Nikica Jelavić (Everton, Eng), Nikola Kalinić (Dnipro, Ukr), Ante Vukušić (Pescara, Ita).

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.09.2012. u 10:42
    čekaj malo pa lik nema veze s Hrvatskom , ne da nije čistokrvan i svijetloput Hrvat nego uopće nije Hrvat , da dinamo dovede 3 prebrutalna mlada stranca i koji bi trebali biti nositelji svjetskog nogometa , od kojih je jedan bijelac , drugi crnac , treći azijat ( rasa uopće nije bitna ) , bi li ti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2012. u 10:11
    Bravo Samire,sad im pokaži kako se igra
    Obrisan korisnik
  • interreg28.09.2012. u 10:07
    Ljudi koplja se lome na jednom prosjecnom igracu koji vjerovatno i nece dobiti priliku nesto posebno napraviti ili upropastiti. Ima dosta onih koji boju koze navode kao razlog za ne pozivanje ali meni se cini da ih ipak puno vise koji su ovim potezom skuzili ono sto je postalo jasno vec i samim... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik28.09.2012. u 08:16
    Ne mogu vjerovati da je ovok konja pozvo u repku...je... mamica unistiti ce nam jos i repku
    Obrisan korisnik
  • beaver28.09.2012. u 03:50
    mozda najvise kaznjavan igrac u povijesti hrvatskog nogometa, brazilac, i igrac na poziciji u kojo imamo bolje igrace...koja je to logika...?? ne gledam vise i ne pratim...ovo je proslo sve granice
    beaver