Nogomet

Sammir: "Dugo sam sanjao ovaj poziv. Nadam se da ću odsad igrati još bolje"

Josip Tolić • petak, 28.09.2012.
Sammir: "Dugo sam sanjao ovaj poziv. Nadam se da ću odsad igrati još bolje"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je prvi put dobio poziv u reprezentaciju Hrvatske za kvalifikacijske utakmice protiv Makedonije i Walesa 12. i 16. listopada, Dinamov veznjak Sammir nije krio oduševljenje i sreću. Smatra da je poziv zaslužio i vjeruje da će mu kockice pomoći da svoju igru digne na viši nivo.

Pozivanje u hrvatsku nogometnu reprezentaciju razgalilo je hrvatskog Brazilca Sammira koji je u petak s novinarima podijelio što misli i osjeća nakon poteza koji će ostati zapamćen u hrvatskoj sportskoj povijesti.

"Teško je u ovom trenutku kontrolirati emocije. Poziv u hrvatsku reprezentaciju dugo sam čekao i sanjao. Sad sam dosanjao svoj san, hvala Bogu da se to ostvarilo", izjavio je novi hrvatski reprezentativac uoči poslijepodnevnog treninga Dinama u četvrtak.

"Znate kako bih sad opisao svoje stanje? Osjećam se jako moćno. Mnogo jači nego što sam bio ikada prije. Nadam se da ću nakon ovog poziva u reprezentaciju igrati još mnogo bolje nego što sam igrao prije."

Poziv u kockasti dres nije mogao proći nezapaženo od sunarodnjaka Eduarda. "Odmah mi se javio i čestitao na pozivu. Bit će sve u redu, jedva čekam okupljanje, jedva čekam odjenuti hrvatski dres", istaknuo je 25-godišnjak.

Sammir je svjestan da je od poziva do samog nastupanja za Hrvatsku ostalo još dosta posla, stoga se želi izboriti za svoje mjesto među igračima koji će se naći u konkurenciji za susret protiv Makedonije i(li) Walesa.

Veseli ga činjenica što će ponovno moći zaigrati s nekadašnjim suigračem u Maksimiru Lukom Modrićem i potvrđuje da je smirio svoj "avanturistički duh". "To je bila kriza iz koje sam sad izašao. Na tome zahvaljujem Bogu", poručio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2012. u 11:21
    Hns pederi nogomet ste sjebali
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2012. u 21:40
    Pa Srna i ne bi trebao biti kapetan. A kako igra za repku ne bi trebao biti ni u prvih 11.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2012. u 14:52
    Meni se place od vasih komentara.O kakvim vi zavjerama pricate ? O kakvim privatnim prcijama ? Zasto Sammir ne bi igrao za repku,ima sve predispozicije i rezultate iza sebe.Pa onakve predstave kao protiv Malmoa,Villareala,Hajduka u Splitu,Temisvara itd NIJEDAN,znaci NIJEDAN nas reprenzetativac osim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2012. u 14:31
    Znate kaj mi je najjače? Kad je Štimac išao 'rušiti HNS' svi ste ga podržavali. Evo vam vašeg spasitelja. Koja prevara...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2012. u 14:01
    Svašta je igralo za repku, ali ne sa ovakvim dosjeom i ne zato što pod mus moraju biti u izlogu.
    Obrisan korisnik