Nogomet

Video: Porto u samoj završnici do boda kod Rio Avea

Branimir Korać • nedjelja, 30.09.2012.
Video: Porto u samoj završnici do boda kod Rio Avea
Foto: EPA

Dinamov protivnik u skupini Lige prvaka Porto uz dosta muke je stigao do boda na gostovanju kod Rio Avea. Domaćin je vodio do 89. minute kada je Porto preko Jacksona Martineza stigao do poravnanja na 2:2...

Nogometaši Porta i s trećeg gostovanja u novoj sezoni portugalskog prvenstva se vraćaju neporaženi. Međutim, po drugi puta nisu uspjeli slaviti, morali su se zadovoljiti s remijem i to kod Rio Avea, momčadi iz donjeg dijela ljestvice.

Gosti su očekivano dominirali utakmicom, bili su bolji protivnik od samog početka, međutim pokazali su i visoku stopu nepreciznosti pa su na kraju morali biti sretni i remijem jer je domaćin u 89. minuti još uvijek vodio 2:1.

Počelo je dobro za Porto, u 33. minuti Miguel Lopes je doveo goste u vodstvo i kako se situacija na travnjaku razvijala, očekivalo se da će to biti lagan posao za Porto.

Vodstvom 1:0 otišli su gosti na odmor i u drugom dijelu nastavili opsjedati vrata domaćina, međutim nisu stigli do drugog pogotka koji bi prelomio utakmicu.

Ono što nisu uspjeli igrači Porta, uspio je Tarantini i to dva puta. Prvo je u 79. minuti iskoristio pogrešku Maicona i poravnao na 1:1 da bi u 85. minuti potpuno šokirao goste zabivši krasan pogodak za preokret i vodstvo 2:1.

Porto je krenuo barem po izjednačenje i uspio je do njega ipak doći u 89. minuti kada je Jackson Martinez na dodavanje Miguela Lopesa uspio poravnati na 2:2 i spriječiti još veće iznenađenje.

Ovim remijem Porto se na vrhu ljestvice izjednačio s Benficom koja također ima 11 bodova.

Portugalsko prvenstvo, peto kolo:
Rio Ave - Porto 2:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2012. u 19:28
    Debilska ekipa i Porto i Sporting.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2012. u 16:51
    Za velike momćadi je kraj kada sudac odsvira kraj
    Obrisan korisnik