Rukomet

Umag u tvrdoj utakmici bolji od Ivanića, Zamet deklasirao Dalmatinku

Jelena Bagarić • nedjelja, 30.09.2012.
Umag u tvrdoj utakmici bolji od Ivanića, Zamet deklasirao Dalmatinku
Foto: Axel Heimken

U četvrtom kolu 1. HRL za žene nije bilo iznenađenja. Favoriti su lako došli do novih bodova, dok se Umag nešto više morao pomučiti protiv Ivanića. Zamet je pokazao da im je forma u uzlaznoj putanji uvjerljivo savladavši protivnice iz Ploča. Zelina, Samobor i Sesvete nastavljaju s dobrim igrama u prvenstvu i potvrđuju svoje uloge favorita.

Koka - Zelina 25:32 (18:8)

Zelina se na gostovanju kod Koke nije dala iznenaditi kao što je to bilo u prošlom kolu protiv Zameta na domaćem terenu. Ovaj put su igračice Gorana Mrđena uvjerljivo slavile i ostavile Varaždinke bez ikakve šanse.

Jedino vodstvo u ovom susretu Koka je imala na startu utakmice, početnih 1:0, ali tada sve staje. Ivana Petković imala je solo utakmicu. Postigla je nevjerojatnih sedamnaest pogodaka a samo dva postigla je iz sedmerca. Praktički je sama pobijedila ovu utakmicu. S druge strane dobro je parirala Iva Tomašek, no ona je tokom prvog dijela dobila nezgodan udarac u nos pa su određeni dio susreta Varaždinke morale odigrati bez nje što ih je dovelo u još veće probleme i ostavilo ih potpuno bez šanse u ovom susretu.

Pokušavale su igračice Koke umanjiti poraz ali jednostavno ih nije išlo. Pogodile su mnoštvo stativi a na vratima Zelina ispriječila im se Josipa Sanader koja je uz osam obranjenih udaraca dodala još i dvije obrane iz sedmeraca. Što se Koke tiče, uz Tomašek istakla se i Brigita Zvonar koja je postigla pet pogodaka te Ivana Dežić koja je pridodala još četiri.

Sesvete Agroproteinka - Split 2010 28:23 (12:11)

Iako rezultat sugerira laku pobjedu ekipe iz Sesveta, u prvom poluvremenu odigrala se prava borba. Splićanke su "pokazale zube" i čvrstom igrom odlično parirale rukometašicama Sesveta. Ipak, neiskusna ekipa iz Splita pokleknula je u nastavku utakmice i omogućila domaćoj ekipi da bez većih problema završi utakmicu u svoju korist.

Za razliku od drugog poluvremena, prvo je bilo izuzetno zanimljivo. Povele su domaće s 2:0 preko Lane Franković i Gordane Pavlek, ali Splićanke tada rade seriju od četiri pogotka i prelaze o vodstvo koje uspijevaju zadržati sve do 15.minute prvog dijela. Tea Jakara postigla je dva pogotka koja su vratila Sesvete u egal. Od tog trenutka pa sve do kraja prvog dijela igralo se gol za gol. Pridonijele su takvoj igri odlične obrane golmanica s obje strane, kod Sesveta je to bila Marija Karaula a kod gošći iz Splita Ana Križanac. Činilo se da će se na odmor otići bez pobjednika ali u zadnjim sekundama Pavlek postiže pogodak za vodstvo Sesveta.

Nastavak utakmice u potpunosti pripada domaćoj ekipi koja je već u prvih par minuta povećava svoju prednost. Bez većih problema održavale su je do samog kraja. Igra rukometašica Vatromira Srhoja počela se postepeno raspadati. Matea Šimićić, koja je u prvom dijelu uz Irenu Džeko bila ponajbolji igrač Splita, potpuno je stala s igrom. Njeni šutevi bili su neprecizni ili su završavali rukama Karaule. Kakvu takvu opasnost predstavljale su Antea Lisica i Lucija Emer koje su spasile Split od težeg poraza.

Zamet - Dalmatinka 34:18 (18:8)

Nakon što su pobijedile favoriziranu Zelinu, rukometašice Zameta nastavljaju s dobrim igrama u prvenstvu. Ovaj put "nastradale" su gošće iz Ploča. Velikih šesnaest razlike dovoljno govori o odličnoj igri ekipe Zameta.

Od početka susreta Zamećanke su nametnule svoju igru pa su već u desetoj minuti imale velikih 8:2. Do kraja poluvremena razlika se povećavala na uvjerljivih plus deset. Najzaslužnije pojedinke za takav rezultat bile su Tea Bunić i Ivana Vuković koje su predvodile Zamet. Uz napad dobro je funkcionirala i obrana predvođena golmanicom Nikolinom Račić, a dovoljno o tome govori i činjenica da su Pločanke u prvom dijelu postigle samo osam pogodaka.

U nastavku se odlična igra Zameta iz prvog dijela samo nastavila. Odlična je bila Ćamila Mičijević koja je imala stopostotan učinak, a dobru igru iz prvog dijela nastavila je i Tea Bunić, najbolja igračica kod Zameta u ovom susretu. Dalmatinka je pokušavala preko Valentine Blažević umanjiti poraz, no ona sama nije mogla puno učiniti. Protiv ovakvog Zameta Dalmatinka jednostavno nije imala šanse.

Fanstasyland Samobor- Osijek CO 28:22 (14:10)

Samoborke su u svojoj dvorani Bogumil Toni ugostili povratnice u prvu ligu,ekipu Osijeka. Solidan otpor pružile su Osječanke, no Lavice su bile izuzetno razigrane i bez većih problema ostvarile još jednu pobjedu.

Utakmica je započela početnih ispitivanjem snaga, pa su tako u desetoj minuti Osječanke preko Andreje Horvat došle u vodstvo za koje će se kasnije ispostaviti da je bilo jedino u ovom susretu. Dva brza pogotka Tee Golubić vraćaju Samobor u vodstvo koje do kraja utakmice nisu izgubile. Dapače, igra Lavica postajala je sve bolja i bolja. Golubić je već u prvom dijelu upisala sedam pogodaka, a pratila ju je Iva Milanović - Litre. Kod Osijeka istakla se Lidija Bošnjak koja je jedina pokušavala održati priključak sa Samoborkama.

Povećanje prednosti na 18:10 u četvrtoj minuti nastavka pokazalo je da će Samobor izaći iz ove utakmice kao pobjednik. Pokušala je ponovo Lidija Bošnjak, ali sama nije mogla parirati Samoborkama koje su imale i dobru Maju Kuhar na vratima. Tea Golubić je do kraja utakmice postigla još pet pogodaka pa je to ukupno iznosilo velikih dvanaest pogodaka i s takvom statistikom bila je najbolja igračica Samobora ali i utakmice.

Ivanić - Umag 21:28 (12:12)

Ivanić se nije dobro snašao u 1. HRL kao što to čine Osijek i Split. Na domaćem terenu protiv Umaga upisale su još jedan poraz i time ostaju jedina ekipa koja nije ostvarila bodove u novoj sezoni.

Ponovo su mlade igračice Ivanića dobro otvorile susret i držale ga u neizvjesnosti, ali je već sredinom drugog poluvremena došlo do pada u njihovoj igri. Time su omogućile Umažankama da upišu novu i uvjerljivu pobjedu. Martina Ćorković odlično je otvorila susret za domaće, dvama pogocima dovodi ih u vodstvo već na samom početku. U devetoj minuti imale su solidnih 6:3, no Umag u tim trenucima polako počinje hvatati priključak. Ana Rajić i Ana Jajčević preokreću rezultat te u 21.minuti prvi puta dolaze u vodstvo. Posljednjih devet minuta susreta donijelo je izjednačenu igru. Ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, ali već se tad činilo da Umag pojačava tempo. Ipak, Ivanić preko Kristine Pasarić u 29.minuti uspijeva izjednačiti pa se na odmor otišlo bez pobjednika.

Umag bolje otvara nastavak, ali igračice Ivanića i dalje im "pušu za vrat" te im ne daju da se previše odvoje. U 48. minuti, ponovo preko Pasarić, Ivani dolazi na samo pogodak zaostatka. Umag u tim trenucima ubacuje u brzinu više te čini mini seriju od tri pogotka kojom su u principu riješile utakmicu. Semafor je u 50. minuti pokazivao 18:22, a to je bilo dovoljno da se rukometašice Ivanića predaju prije samog kraja. U posljednjih deset minuta Umag predvođen Jelenom Vidović i Anom Jajčević postiže još šest pogodaka, dok Ivanić duplo manje.

U redovima Umaga najviše su se istaknule Vidović i Jajčević zajedno postigavši petnaest pogodaka. Kod Ivanića sličan učinak imale su Pasarić i Ćorković te golmanica Inga Presker s obranjenih dvanaest lopti.

1. HRL žene

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Ivanić21:28Umag
Sesvete28:23Split 2010
Samobor28:22Osijek
Zamet34:18Dalmatinka
Koka25:32Zelina
1Zelina 20595:472+12334
2Sesvete 20599:513+8627
3Samobor 18505:444+6127
4Trešnjevka 20513:509+425
5Zamet (-1)19524:499+2522
6Umag 19481:505-2420
7Koka 20507:510-319
8Split 2010 20465:520-5514
9Dalmatinka 20495:559-6412
10Osijek (-1)20480:517-3711
11Ivanić 20470:586-1163
12Lokomotiva 00:000
13Podravka Vegeta 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2012. u 20:16
    Ta ista Petković je u Podravci grijala klupu, a prije pa evo i poslije Podravke će ispast da ipak zna igrat rukomet; a Dalmatinke ..... postadoše kanta za napucavanje , popili 40 golova u Sesvetama, sad u Rijeci 34 .......
    Obrisan korisnik