Rukomet

U makedonskom derbiju Metalurg slavio, Jagodina ostvarila polovičan uspjeh

Jelena Bagarić • nedjelja, 30.09.2012.
U makedonskom derbiju Metalurg slavio, Jagodina ostvarila polovičan uspjeh
Foto: Ivana Strahija

U zaostalim utakmicama trećeg kola Regionalne lige Jagodina je otišla put Crne Gore na mini turneju, dok je najzanimljiviji susret bio onaj između Metalurga i Vardara. U tom susretu Metalurg je bio uvjerljiv, a Jagodina je slavila protiv Bisera, no nije bila tako uspješna protiv braniteljica naslova, podgoričke Budućnosti.

Ponedjeljak, 24. rujna, donio je unaprijed odigrani ogled 14. kola Regionalne lige između Jagodine i Bisera u kojem je Jagodina bila uvjerljiva. Budući da ih je dan poslije očekivao ogled s Budućnosti, Jagodinke su iskoristile priliku da odigraju i susret s Biserima.

U sudaru dvaju viceprvaka slavila je Jagodina rezultatom 29:21. Gošće iz Jagodine su igrački jača ekipa pa pobjeda u ovom susretu nije dolazila u pitanje. Budući da su kroz cijeli susret imale dovoljnu prednost, rotirale su se sve igračice pa su tako one koje inače ne dobivaju veliku minutažu u ovom susretu dobile svoju priliku. Razlog tomu je bila i utakmica protiv Budućnosti koja se igrala sljedeći dan, pa je trener Zoran Ivić odmarao svoje ponajbolje igračice.

Najbolje pojedinke u pobjedničkoj ekipi bile su Marija Janjić i Verica Nikolić postigavši svaka po šest pogodaka, dok je u redovima Bisera najbolja bila Jelena Despotović s postignutih sedam pogodaka.

Dan nakon ovog susreta, u utorak, Budućnost je ugostila dobro raspoloženu Jagodinu. No, dobar učinak gošći je izostao. Budućnost je bila fantastična i izuzetno uvjerljiva, a igra Jagodine čak i ispod njenog nivoa. Budući da podgorički tim tempira svoju formu za susrete Lige prvakinja koja počinje 13.listopada, ova utakmica pravi je pokazatelj koliko se dobro radi pod paskom trenera Dragana Adžića.

I jedne i druge bile su na početku su ispitivale snage, no na krilima Anđele Bulatović i solidne Clare Woltering na vratima Budućnosti se polako rezultatski odljepljuje. Njihova prednost na poluvremenu bila je velikih osam razlike (16:8). U nastavku su samo nastavile dobru igru, i ostavile Jagodinu bez mogućnosti da im se približi. Neumoljiva je bila Milena Knežević koja je u susretu postigla sedam pogodaka i bila najbolja igračica ove utakmice. Konačan rezultat bio je 32:20, ali treba naglasiti da je tri minute prije kraja rezultat bio 31:17, no igračice Jagodine u posljednjim minutama uspijevaju ublažiti poraz. Kod Jagodine najbolja je bila Jovana Bartošić s postignutih šest pogodaka.

Uz Podravku i Lokomotivu koje su u trećem kolu odigrale hrvatski derbi, u Makedoniji su se sastali Metalurg i Vardar. U ovoj utakmici Metalurg je bio izuzetno uvjerljiv pa je tako semafor na kraju susreta pokazivao 25:16. Ovo je bio prvi susret izravnih kandidata za osvajanje Skopsko Super Lige, a Metalurg je pokazao da je i dalje ima primat u domaćem natjecanju.

Već na samom početku igračice Krste Petruševskog ostvarile su prednost koju su kroz susret samo povećavale. Nezaustavljiva je bila Mirjeta Bajramoska koja je postigla čak jedanaest pogodaka, a u stopu ju je pratila Hrvatica Sonja Bašić koja je pridodala još osam. Rukometašice Vardara unatoč svim pojačanjima (a čak je 11 novih), ipak ne uspijevaju parirati svojim najvećim konkurenticama. U redovima Vardara jedino ime koje valja spomenuti jest ono Olge Vinogradove koja je jedina, koliko toliko, parirala suparnicama iz Metalurga.

Utakmica trećeg kola koja se još nije odigrala jest ona između Zaječara i Bisera, no Amazonke moraju nadoknaditi i susret drugog kola sa Jagodinom. Oba susreta otkazana su zbog kvalifikacijskog turnira za Ligu prvakinja na kojem je Zaječar sudjelovao. Osim Lokomotive i Vardara, niti jedna utakmica četvrtog kola nije odigrana.

Regionalna liga (Ž)

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Podravka Vegeta39:20Lokomotiva
Zaječar38:19Biseri Pljevlja
Budućnost32:20Jagodina
Metalurg25:16Vardar SCBT
1Podravka Vegeta 14382:288+9424
2Budućnost 14365:267+9823
3Metalurg 14315:280+3517
4Lokomotiva 14370:363+717
5Jagodina 14297:311-1410
6Vardar SCBT 14351:367-1610
7Zaječar 14214:269-559
8Biseri Pljevlja 14258:407-1492

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!