Nogomet

Sammir: "Došli smo u Kijev pobijediti. Kranjčar je sjajan, ali probat ću odigrati bolje od njega"

Borna Rupnik • utorak, 02.10.2012.
Sammir: "Došli smo u Kijev pobijediti. Kranjčar je sjajan, ali probat ću odigrati bolje od njega"
Foto: Davor Sajko

Nogometaši Dinama trenirali su utorak navečer u Kijevu, na Olimpijskom stadionu, gdje će u srijedu navečer krenuti u bitku za prvi bod u skupini A Lige prvaka. Trener Ante Čačić, kao i Sammir, vjeruju da se do njega i može...

Dinamo iz Zagreba i Dynamo iz Kijeva međusobni ogled u glavnom gradu Ukrajine dočekuju s nulom na kontu. Bolji su od njih bili Porto, odnosno Paris Saint Germain, a u taboru Modrih slažu se da domaćinu bez mnogo dvojbi pripada uloga favorita.

"Oni očekuju tri boda i imaju atributa za to. Kvalitetna su momčad, novi trener im je donio pomak, ali na njima je i veći pritisak, odnosno imperativ pobjede", najavio je trener prvaka Hrvatske, Ante Čačić, večer uoči dvoboja.

"Žao mi je svakog igrača pa tako i Leke, no nogomet je momčadski sport. Dolaze mlađi, potentniji i brži, a prirodna je selekcija dovela do toga da Leko više nije u prvoj momčadi".

Dinamov bi adut mogao biti upravo uloga autsajdera, kaže: "Nismo došli bez nade, a nemamo što izgubiti. Možemo samo dobiti, dobro smo raspoloženi, a protiv Porta smo pokazali da se možemo nositi i sa snažnijim momčadima. Zato sam optimist, vjerujem u dobru utakmicu i pozitivan rezultat".

Čačićev se optimizam temelji i na dobroj igri Dinama u subotnjem derbiju protiv Hajduka: "To mi je bila najbolja rođendanska čestitka. Pobjeda je bila sjajna i iskreno zahvaljujem igračima na tome".

Čačić nije otkrio početnu jedanaestoricu za utakmicu u Kijevu, no potvrdio je da će mjesto od prve minute dobiti mladi Mateo Kovačić. "Najvažnije nam je ne izgubiti. Naravno da bismo bili zadovoljni neriješenim i jednim bodom", jasan je bio trener Dinama.

Dinamovu "desetku", Sammira, istaknuo je u svojoj najavi utakmice i domaći trener Oleg Blohin, a novopečeni hrvatski reprezentativac ambiciozno kaže: "Došli smo u Kijev pobijediti".

"Bit će nam teško, Kijevljani su kod kuće, no mi smo upisali veliku pobjedu protiv Hajduka i želimo nastaviti pobjednički niz", obrazložio je Sammir.

Povučena je i paralela Sammira s Nikom Kranjčarom: "Kranjčar je sjajan igrač, igra u velikom klubu. No, ja ću dati sve od sebe i probati odigrati bolju utakmicu od njega".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.10.2012. u 03:23
    Samo neka Plavi odigraju sa srcem.Dinamo nije nista slabiji od Dynamo-a.Kijevljani imaju manju prednost domaceg terena.Pa bas da i izgubimo,Ja volim i dalje Dinamo,i necu pljuvati po njima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.10.2012. u 23:46
    Samo neka odigraju sa srcem, muški, bez kompleksa, nek "ostave srce na terenu", koliko god to otrcano zvučalo i onda im skidam kapu, bez obzir na rezultat!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.10.2012. u 23:36
    Ajde, hvala bogu, ne budemo igrali 7-2-1-0 formaciju. Valjda...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.10.2012. u 23:19
    Došli pobjediti čuj to XD,možda bi i mogli pobjeidti sa Štimcem na kormilu ;) a ovako nula bodova
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.10.2012. u 22:38
    Ako Jarmolenko ne bude imao svoj dan mislim da bi se i moglo do boda, uz malo sreće. Pobjeda? Teško..
    Obrisan korisnik