Nogomet

1. HNL juniori: Lokosi pobijedili "velikog brata", Osijek, Rijeka i Hajduk nastavljaju slavljenički

Ivan Dominik • četvrtak, 04.10.2012.
1. HNL juniori: Lokosi pobijedili "velikog brata", Osijek, Rijeka i Hajduk nastavljaju slavljenički
Foto: Aldo Šuran

Juniorska Prva liga u Hrvatskoj došla je i do svog sedmog kola, koje je većinski odigrano tijekom minulog vikenda, a kompletirano početkom tjedna utakmicom Lokomotive i Dinama, u kojoj se juniorskom nadmetanju vratio i mladi perspektivni Alen Halilović. Dinamo je na Kajzerici poražen unatoč Halilovićevom pogotku, a u ostalim susretima su najuvjerljiviji bili Hajduk, Zagreb, Osijek i Rijeka...

U najzanimljivijem okršaju sedmog kola 1. HNL za juniore našli su se na Kajzerici igrači domaće Lokomotive i njihovog "velikog brata" iz Maksimira, Dinama. Dvoboj je odigran tek u utorak 2. listopada za razliku od ostalih utakmica istog kola, koje su zakazane i odigrane za prošli vikend. No, očito je termin u sredini tjedna više odgovarao momčadi s Kajzerice koja je podosta uvjerljivo slavila protiv mladih Dinamovaca.

Povratak Halilovića

Nakon što je kao najmlađi igrač Dinama u povijesti kluba sa samo 16 godina debitirao za najdraži mu klub, i to u velikom derbiju protiv Hajduka, Alen Halilović vratio se među svoje vršnjake, odnosno juniore Dinama. Međutim, povratak mu i nije bio sretan jer je njegova momčad poražena na Kajzerici kod Lokomotive rezultatom 3:1, a mladi Halil je odigrao čitav susret te je zabio jedini pogodak Modrih na susretu - za vodstvo Dinama 1:0 u 48. minuti utakmice.

I dok su kadeti Dinama upisali novu (sedmu) veliku i uvjerljivu pobjedu, kojom su i nakon sedmog kola ostali vodeći u ligi te i dalje neporaženi, slaveći protiv vršnjaka iz Lokomotive 4:1, juniori istog kluba nisu bili iste sreće. Naime, Lokosi su nadigrali Modre i pobijedili ih 3:1, a najzaslužniji za njihovo slavlje bili su dvostruki strijelac Matija Čakarun, koji je zabio za 2:1 i 3:1 te ponajbolji igrač Lokosa Marko Pjaca, koji je anulirao vodstvo Dinama koje mu je u 48. minuti donijela nova mlada zvijezda Alen Halilović.

Za Dinamovce je kobna bila završnica susreta u kojoj je Lokomotiva zabila sva tri pogotka, sve u posljednjih 15 minuta susreta, dok Plavima nije pomogao ni povratak Alena Halilovića, najnovije nade Dinama i hrvatskog nogometa, među juniore. U prvom poluvremenu nije bilo golova pa je sve odlučeno u nastavku, koji je, ipak, bio sretniji za domaću momčad.


Tijekom vikenda, a najviše u nedjelju, odigrane su i sve ostale utakmice sedmog kola juniorskog prvenstva Hrvatske u nogometu. Inter iz Zaprešića je u njemu zabilježio jedinu gostujuću pobjedu i to protiv Slaven Belupa na Gradskom stadionu u Koprivnici. Žuti su trijumf osigurali početkom nastavka kada su s dva brza pogotka u kratkom razmaku vremena šokirali Slaven toliko da se njegovi igrači nisu do kraja utakmice uspjeli vratiti. Dvostruki strijelac, igrač utakmice te najzaslužniji za slavlje Zaprešićana bio je Danijel Gudelj. Kadeti Intera također su slavili u Koprivnici, ali nešto manje uvjerljivo - uz rezultat 1:0.

Pobjedničku je seriju nastavio splitski Hajduk koji nije imao problema na domaćem travnjaku protiv posrnulog Varaždina. Bili su apsolvirali Zagorce s uvjerljivih i dominantnih 4:1, dok su sličnu stvar uz 4:0 pobjedu napravili i Hajdukovi kadeti protiv istog kluba. Juniori Varaždina su u Split stigli sa samo 13 igrača, odnosno dvije zamjene, ali su ipak uspjeli povesti na Poljudu preko Roberta Malnara. Međutim, nakon toga ih je Hajduk demolirao pogocima Ivana Prskala, Ante Kušete te Belmina Vile (dva) za konačnih 4:1.

Isto kao i Splićani, i Rijeka je nastavila pobjeđivati te je na Kantridi protiv Šibenika uknjižila i sedmu uzastopnu pobjedu iz isto toliko utakmica ove sezone. No, nije počelo bajno za Bijele jer je momčad sa Šubićevca zahvaljujući Vici Kendešu došla u vodstvo, a s minimalnim se vodstvom gostiju otišlo i na odmor. Ipak, Rijeka je napravila preokret u drugom poluvremenu preko Lovra Benića i Rikarda Bagadura, a Šibenik je do kraja ostao i s igračem manje jer je zbog vrijeđanja suca isključen Karlo Pauk u sudačkoj nadoknadi ogleda. U konkurenciji kadeta Rijeka je također slavila i to identičnim rezultatom kao i juniori.

Osječani su također nastavili svoj slavljenički put i novom su velikom pobjedom ostali na vrhu ligaškog poretka s istim brojem bodova kao i Rijeka, a ispred tri zagrebačka kluba - Zagreba, Dinama i Lokomotive. Na Gradskom vrtu je u sedmom kolu uz 4:0 pala također slavonska Marsonia, a strijelci za slavlje Osječana bili su Nikola Mandić i Josip Ravlić, koji je zabio hat-trick. Bila je to sjajna proba Osijeka pred gostovanje kod Dinama u Zagrebu jer je njegova momčad pokazala vrhunsku igru uz sve pogotke zabijene u prvom poluvremenu. Kadeti Osijeka su vršnjake iz Marsonije također nadjačali, ali uz gol manje, dakle s 3:0.

U dvostrukom srazu Zagrebove i Cibalijine omladinske nogometne škole, kadeti Pjesnika su kiksali odigravši samo 1:1 s Vinkovčanima, ali su zato sve dugove Nebeskoplavima naplatili juniori Zagreba. U Veslačkoj su Bijeli ostvarili najuvjerljiviju pobjedu kola slaveći uz teniskih 6:2. Već na poluvremenu su Pjesnici imali prednost od 3:0 zahvaljujući golovima kapetana Denisa Kolingera te potom i Hrvoja Skupnjaka, odnosno Denisa Baraća. Početkom nastavka je za Cibaliju smanjio Antonio Budisavljević, no Zagreb odgovara s nova dva zgoditka Kolingera, odnosno Filipa Krovinovića, njihovog ponajboljeg igrača i napadača. Za 5:2 zabija Vinkovčanin Matej Baotić, a konačan rezultat postavlja džoker sa Zagrebove klupe, Ivan Marjanović.

Još jedna domaća pobjeda viđena je i u Zadru gdje je domaći sastav nadigrao Hrvatski dragovoljac s glatkih 2:0. Oba su pogotka viđena u prvom dijelu susreta, a Dragovoljce je presjekao dosuđeni jedanaesterac u korist Zadra već u trećoj minuti susreta, koji je realizirao Frane Čirjak. Isti je igrač zabio i drugi pogodak Zadrana 20 minuta kasnije iz igre, čime je svom klubu osigurao trobod, a sebi titulu igrača utakmice. Zadrovi i kadeti Dragovoljca odigrali su susret bez golova te su podijelili bodove.

Jedini remi kola zabilježen je na Parku mladeži u Gradu pod Marjanom, gdje je domaći RNK Split ugostio novopečenog prvoligaša, Karlovac. Nakon prvog dijela u kojem nije bilo pogodaka, početkom je nastavka poveo Split golom Marija Pavića, koji je na poluvremenu zamijenio Petra Brkana. No, Karlovčani su brzo vraćaju u egal zgoditkom Krunoslava Peretina, napadača koji zbog svoje gluposti nije završio susret jer je krajem utakmice u samo dvije minute razmaka dobio dva žuta kartona te je isključen. Ipak, u tim je trenucima ostalo vrlo malo vremena za Crvene pa je Karlovac izvukao bod s gostovanja u Splitu. U utakmici kadeta završilo je 1:0 pobjedom Splita.

1. HNL - juniori, sedmo kolo, 29. i 30.9. te 2.10. 2012.:
Split - Karlovac 1:1 (kadeti 1:0)
Zadar - Hrvatski dragovoljac 2:0 (kadeti 0:0)
Zagreb - Cibalia 6:2 (kadeti 1:1)
Lokomotiva - Dinamo 3:1 (kadeti 1:4)
Osijek - Marsonia 1909 4:0 (kadeti 3:0)
Rijeka - Šibenik 2:1 (kadeti 2:1)
Hajduk - Varaždin 4:1 (kadeti 4:0)
Slaven Belupo - Inter-Zaprešić 0:2 (kadeti 0:1)

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Quisco04.10.2012. u 18:42
    normalno da je varaždin došel samo sa 13 juniora, kad je ivanković preregirstriral neke juniore u svoj nk varaždin šn, da bi igrali (i po njegovom planu, pobijedili) u tekmi protiv varteksa. samo kaj je varteks bil bolji, pa je ivanković upisal poraze ne svim poljima.
    Quisco