Košarka

Video: Fenerbahče s 97:91 nadigrao Celticse, Bojan Bogdanović ubacio 11 koševa

Igor Šestak • subota, 06.10.2012.
Video: Fenerbahče s 97:91 nadigrao Celticse, Bojan Bogdanović ubacio 11 koševa
Foto: EPA

NBA momčadi počele su s predsezonskim utakmicama. Prvu utakmicu odigrali su Boston Celticsi u Istanbulu kod Fenerbahčea i izgubili s 97:91. Turski klub do pobjede su vodili Sato i McCalebb, a svoj je doprinos dao i hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović.

Klubovi iz najjače svjetske košarkaške lige konačno se vraćaju na parkete. Nova NBA sezona kreće u utorak 30. listopada, a do tada će klubovi odigrati veliki broj predsezonskih utakmica. U subotu te u noći sa subote na nedjelju Dallas će gostovati kod njemačke Albe u Berlinu, Memphis će ugostiti Real Madrid, Montepaschi Siena će gostovati kod San Antonio Spursa, a Los Angeles Clippersi će svoju prvu utakmicu odigrati protiv Denver Nuggetsa.

No, prva NBA momčad koja je izašla na parket su Boston Celticsi, koji su u petak gostovali u Istanbulu kod Fenerbahčea.

Turska momčad je do prvog značajnijeg vodstva stigla već u sredinom prve četvrtine kada je povela s 18:8, ali su Celticsi u posljednje četiri minute napravili seriju 10:4 i tricom Ronda prvih 12 minuta zaključili s vodstvom 27:26. Turci su nakon četiri minute igre u drugom periodu stigli do prednosti od šest poena, koju su u završnici prvog poluvremena uspjeli i povećati na deset poena.

Fenerbahče je u trećoj četvrtini uspješno čuvao svoje vodstvo, sredinom tog perioda igre imao i najvećih 12 poena prednosti, a u posljednjih 12 minuta se ušlo s rezultatom 79:72. Sato i McCalebb su prednost domaćina još jednom digli na deset poena, a Celticsi nikako nisu uspijevali uhvatiti potpuni priključak. U posljednje dvije minute ušlo se s vodstvom domaćina 94:89, a onda je Green pogodio za goste i smanjio zaostatak na samo tri poena. Minutu i četiri sekunde prije kraja Sato je pogodio tricu iz kuta i osigurao Fenerbahčeu pobjedu.

Upravo je Romain Sato bio prvo ime susreta s 24 poena (trica 4/4) i sedam skokova. Makedonac McCalebb iz igre je šutirao 9/14 i završio utakmicu s 21 poenom, a dodao je i pet asistencija te četiri skoka. Treći strijelac turske momčadi bio je Bojan Bogdanović. Hrvat je na parketu proveo 30 minuta, zabio 11 poena (šut iz igre 4/11, trica 3/9) te upisao dva skoka, dvije asistencije, jednu osvojenu i dvije izgubljene lopte.

Najbolji kod Celticsa bili su Jeff Green i Jared Sullinger sa 16 poena. Rajon Rondo je odigrao 30 minuta, zabio 13 poena i devet puta asistirao. Paul Pierce je zabio osam poena za 26 minuta, a Kevin Garnett šest poena za 15 minuta. S 12 poena, uz šut za tricu 3/3, istaknuo se novi član Bostona Jason Terry.

Iduću utakmicu Celticsi će odigrati već u nedjelju u Milanu, dok se Fenerbahče okreće prvoj utakmici turskog prvenstva koju igraju protiv Erdemira 13. listopada.

NBA predsezona:
Fenerbahče Ülker - Boston Celtics 97:91 (26:27, 29:18, 24:27, 18:19)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.10.2012. u 09:12
    Fener je ove godine strašno jak! vanjska linija mccaleb-sato-bogdanović je vjerojatno najjača u euroligi!
    Obrisan korisnik