Nogomet

Video: Del Piero debitirao za novi klub u napadačkom tandemu s Lovrekom i - izgubio

Ivan Dominik • subota, 06.10.2012.
Video: Del Piero debitirao za novi klub u napadačkom tandemu s Lovrekom i - izgubio
Foto: EPA

Počelo je natjecanje i u australskoj profesionalnoj nogometnoj ligi, A-League, a u petak su odmah odigrane tri utakmice prvog kola prvenstva. Između ostalih, sastale su se i ekipe Sydneyja i Wellington Phoenixa u velikom derbiju australsko-novozelandskog nogometa, u toj je utakmici debitirao talijanski velikan Alessandro Del Piero igrajući u napadu s Hrvatom Krunom Lovrekom, no, njihov je Sydney zabilježio glatki poraz u glavnom gradu Novog Zelanda...

Australska profesionalna nogometna liga, A-League, plijeni sve više pozornosti u svjetskim, a i hrvatskim, medijima jer su ovog ljeta u Down Under stigla velika nogometna imena poput Engleza Emilea Heskeyja, Japanca Shinjija Ona, ali ponajviše Talijana - Alessandra Del Piera.

Alessandro Del Piero, razočaran nakon poraza u službenom debiju za FC Sydney: "Nisam zadovoljan. Izgubili smo, ali ipak, bio je to naš prvi meč. Moramo marljivo i jako nastaviti raditi i trenirati, dan za danom, i razmišljati o idućim utakmicama. Nakon deset utakmica tek možemo pričati o generalnom dojmu - sada, ne. Ja se osjećam dobro, igrao sam svih 90 minuta, ali moram se popraviti i moram igrati bolje."

Grande Alex debitirao je za svoj novi klub, Sydney FC, u utakmici prvog kola australskog prvenstva gdje je njegova ekipa na gostovanju kod velikog rivala, Wellington Phoenixa, na Novom Zelandu poražena rezultatom 2:0.

Bivši kapetan Juventusa i talijanska te svjetska nogometna legenda, Del Piero, odigrao je svih 90 minuta u porazu Sydneyja, a društvo mu je u napadu pravio i hrvatski nogometaš Krunoslav Lovrek, nekadašnji napadač Zagreba u Prvoj ligi, koji je u 59. minuti zamijenjen 23-godišnjim Panamcem, također napadačem, Yairom Armandom Glaize Yauom.

Za pobjedu Phoenixa nad Del Pierovim i Lovrekovim klubom najzaslužniji je bio odlični Belgijac Stein Huysegems, bivši igrač Genka, Twentea i Feyenoorda, koji je lijepo plasiranim udarcem načeo mrežu Australaca. Posao je nakon Belgijčeva gola krajem prvog dijela u drugom poluvremenu dovršio mladi i talentirani domaći igrač, 19-godišnji Louis Felton, koji je poentirao glavom nakon lijepe "lastavice".

Alessandro Del Piero, kao i Lovrek te cijela ofenziva australskog kluba, nije odigrao dobro i nije pokazao svu raskoš svog nogometnog umijeća. Gostujući su navijači bili nezadovoljni viđenim i njegovom igrom, pogotovo s obzirom da je najplaćeniji nogometaš u ligi s primanjima od dva milijuna australskih dolara po sezoni.

Dominacijom kroz čitav susret domaći je Wellington, klub iz istoimenog glavnog grada Novog Zelanda, upisao sva tri boda kojima je zasjeo na vrh ligaškog poretka, dok je Sydney nakon svoje prve ligaške utakmice postao "fenjeraš". Prvenstvo se nastavlja utakmicama u subotu i nedjelju koje trebaju kompletirati prvo kolo.

A-League, prvo kolo:
Wellington Phoenix - Sydney FC 2:0 (1:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!