Nogomet

Video: Šahtar nanizao i 11. pobjedu, Dynamo poražen bez Kranjčara i Vukojevića

Borna Rupnik • nedjelja, 07.10.2012.
Video: Šahtar nanizao i 11. pobjedu, Dynamo poražen bez Kranjčara i Vukojevića
Foto: EPA

U 11. kolu ukrajinskog prvenstva Šahtar je zadržao savršeni učinak i povećao svoje vodstvo nad Dniprom i kijevskim Dynamom, koji je ostao praznih ruku u derbiju...

Šahtar iz Donecka ubilježio je 11. pobjedu u isto toliko odigranih utakmica u svojoj ligi. Uspješno je apsolvirano i gostovanje kod Metalista iz Harkiva, sudionika Europske lige, a Lucescuovu je momčad na pobjednički kolosijek još jednom usmjerio Armenac Mhitarjan, strijelac nakon dobrog proigravanja za 1:0 u 25. minuti.

Konačnih 2:0 postavio je lijepim udarcem Ilsinho u 42. minuti, a zanimljivo je da je Willian promašio još jedan kazneni udarac za Šahtar, pri rezultatu 0:0. Darijo Srna odigrao je cijeli susret, a Eduardo da Silva ušao je u igru u 65. minuti umjesto Adriana.

Derbi su odigrali Dnipro i kijevski Dynamo, a u Dnipropetrovsku je slavio domaćin rezultatom 2:1. Seleznjov je iz gužve zabio već u 12. minuti, a prednost je povisio uporni Matheus sedam minuta prije kraja. Počasni pogodak za Kijevljane postigao je fantastičnim udarcem Veloso tek u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Ivan Strinić bio je na terenu od početka do kraja, dok Nikola Kalinić nije zaigrao za Dnipro. S druge strane nije bilo ni Ognjena Vukojevića ni Nike Kranjčara.

Ukrajinsko prvenstvo, 11. kolo:
Metalist Harkiv - Šahtar 0:2
Dnipro - Dynamo Kijev 2:1
Tavrija - Vorskla 0:0

Poredak:
1. Šahtar 33
2. Dnipro 24
3. Dynamo Kijev 24
4. Metalist Harkiv 18
5. Arsenal Kijev 18
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.10.2012. u 08:19
    Nevjerovatno da Kijevljani igraju bez Nike a on im je jedini vezni koji moze nekaj iskreirat-u svakoj utakmici koju Niko nije igral izgledaju ko muhe bez glave i zato su i zasluzili poraz!
    Obrisan korisnik