Nogomet

Štimac: "Svjesni smo neugodnosti protivnika, terena i tradicije, ali bavit ćemo se sami sobom"

Iz Frankopanske:Borna Rupnik • ponedjeljak, 08.10.2012.
Štimac: "Svjesni smo neugodnosti protivnika, terena i tradicije, ali bavit ćemo se sami sobom"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska nogometna reprezentacija počela se okupljati za kvalifikacijske dvoboje s Makedonijom i Walesom. Igor Štimac najavljuje kako njegova momčad mora biti ta koja će diktirati igru i više razmišljati o napadu nego o obrani...

Nakon maksimirske pobjede nad Makedoncima i remija u Bruxellesu, izabrana vrsta pod vodstvom izbornika Igora Štimca put prema Svjetskom prvenstvu u Brazilu nastavlja gostovanjem u Skoplju te osječkim okršajem s Velšanima.

"Uistinu je poseban bio sinoćnji El Clasico. Gledali smo fantastičan nogomet, nakon te utakmice svi su drugi derbiji bili sivi. Ne brine nas jučerašnja pozicija Luke Modrića i ostanak na klupi, u razgovoru s Mourinhom dobili smo potvrdu da je još u procesu prilagodbe. Najviše nas veseli da je potpuno spreman jer znamo njegovu važnost za Hrvatsku."

"Više-manje je sve poznato, posljednji su dani protekli uz zapažene nastupe naših igrača i bez ozljeda, s izuzetkom Ive Iličevića", potvrdio je Štimac izostanak nogometaša njemačkog HSV-a, koji neće kandidirati za nastup.

"Puni igrački kadar zalog je optimizmu. Očekivanja su maksimalna, a protivnike poznajemo, pogotovo Makedoniju. Svjesni smo neugodnosti protivnika, terena i tradicije. Koncentrirani smo isključivo na taj susret i nadamo se stvaranju atmosfere koja će omogućiti pobjedu", dodao je nasljednik Slavena Bilića na hrvatskoj klupi.

Okupljanje reprezentativaca počelo je još u nedjelju, a većina će stići tijekom ponedjeljka. Posljednji će se u utorak pridružiti Danijel Subašić i Manuel Pamić.

"Pred rujanske smo utakmice imali problema s fizičkom spremnošću igrača. Neki su bili preopterećeni, a neki nisu imali ni 90 minuta u nogama. Bilo je teško raditi, a sada igrači imaju potrebnu minutažu. Mi ćemo pokušati doći do nužne svježine", kaže Štimac.

"U Osijeku me oduševilo nestrpljenje s kojim Osječani i Slavonija dočekuju reprezentaciju. Tome se iskreno veselimo i na tome počiva naš optimizam. Zato ćemo se još više potruditi u Makedoniji, da bismo stvorili pobjedničku atmosferu i nezaustavljivo krenuli prema prvom mjestu".

U Skoplju se najavljuje "paklena" atmosfera, domaćini će biti željni uzvratiti za poraz 1:0 u Zagrebu: "Ne opterećujemo se ugođajem koji najavljuju u Makedoniji, kao ni onime što Makedonci hoće ili neće igrati protiv nas. Zadovoljan sam defenzivnim dijelom iz prve utakmice protiv Makedonije, a u Belgiji smo djelovali čvrsto i homogeno. Na tome ćemo inzistirati i u Skoplju, a u napadačkom dijelu imamo više zahtjeva, tražimo okomitost, kretanja i ulaske u prostor. Bavit ćemo se prvenstveno sami sobom".

Prvi adut Makedonije je Goran Pandev, koji je i na Maksimiru znao stvoriti probleme za hrvatsku obranu. No, Hrvatska neće morati paziti samo na njega.

"O Pandevu se sve zna. On je u fazi zrelosti u kojoj može najviše pružiti, potvrđuje raskoš iz utakmice u utakmicu. Morat ćemo ga ukrotiti, vidjet ćemo još hoćemo li ga pokrivati individualnim zadacima ili preuzimanjem, ovisno o tome tko će početi utakmicu. No, više ćemo se baviti napadačkim akcijama nego zaustavljanjem protivničkih opasnosti", zaključio je Igor Štimac.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.10.2012. u 07:52
    Ne znaš za riječi "trgovina" i "kompromis"??? Najčešće primjenjivane kod mafije:
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.10.2012. u 00:37
    MAKEDONIJA-Hrvatska 2-0
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2012. u 18:25
    Uvijek je lakše pljuvati po drugima nego sam nešto napraviti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2012. u 16:56
    Koliko se promjenila njegova priča sada kada je postao izbornik u odnosu na onu kada je bio komentator,da ne spominjemo njegovu čudesnu pomirbu s Mamićem
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2012. u 15:32
    Kad vidim Štimca samo ovaj rad: http://www.terrariaonline.com/attachments/jesus-facepalm-facepalm-jesus-epic-demotivational-poster-1218659828-jpg.31824/
    Obrisan korisnik