Nogomet

Rakitić: "Naravno da se nadam povratku u prvu postavu, nitko ne dolazi samo biti dio momčadi"

Iz Frankopanske:Borna Rupnik • ponedjeljak, 08.10.2012.
Rakitić: "Naravno da se nadam povratku u prvu postavu, nitko ne dolazi samo biti dio momčadi"
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Rakitić i Milan Badelj stigli su u Zagreb na reprezentativno okupljanje. Došli su dobro raspoloženi, nakon uspješnih epizoda u svojim klubovima, te žele na isti način nastaviti protiv Makedonije i Walesa...

Sevillin veznjak Ivan Rakitić našao se i na meti Igora Štimca poslije zagrebačkog okršaja s Makedoncima, no potom je za svoje Andalužane pružao dobre partije, čak i protiv Barcelone i Real Madrida.

"Najvažnije mi je bilo dobro se pripremiti. Nemam više problema s ozljedom noge. Važno mi je i da se Sevilla oporavila i igra dobar, napadački nogomet. Ja mogu dati svoj doprinos i želim tako nastaviti. Malo smo pali protiv Celte, ali situacija je za mene jako dobra i valjda će tako i ostati", prokomentirao je Rakitić na novom okupljanju hrvatske reprezentacije.

Milan Badelj: "Makedonija nije iz prve ili druge jakosne skupine, ali na Maksimiru su pokazali da zaslužuju poštovanje. Njima nije prihvatljiva opcija da izgube, ali nama nije prihvatljiva opcija da ne pobijedimo. Lijepo je igrati pred punim stadionom i u dobroj atmosferi, zato se i nogomet i igra".

Štimcu se želi nametnuti za udarnu postavu: "Naravno da se nadam povratku u prvu jedanaestoricu, to žele svi koji igraju za Hrvatsku. Nitko ne dolazi samo biti dio momčadi. Potrudit ću se dati sve od sebe".

Bivši kapetan Dinama Milan Badelj dokazuje se u Bundesligi i uživa povjerenje trenera Finka. Ovoga je vikenda odigrao svih 90 minuta u dresu svog HSV-a i dobiva uglavnom pohvale za svoje nastupe.

"Dobro se osjećam u Hamburgu, momčad me dobro primila. Promjena je to u odnosu na hrvatsko prvenstvo, ali mislim da sam se dobro uklopio. Ipak, sada je jedino bitna hrvatska reprezentacija, a cilj je jasan, osvojiti tri boda protiv Makedonije i potom se posvetiti Walesu", najavio je Badelj.

"Nisam se zamarao time kada ću se prilagoditi. Svakom igraču je cilj pružiti najbolje što može, tome težimo. Uvijek se može napredovati, a došao sam u HSV pokazati da vrijedim i tako ću nastaviti dalje", dodao je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.10.2012. u 16:51
    Šuška se da bi Radošević i Damir u paketu mogli preseliti u Real za 45min€
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2012. u 15:19
    U repki se pored Radoševića ne budu naigrali...Još malo pa ni Modrić ne bu mogo igrat zbog Damira.
    Obrisan korisnik