Nogomet

Tomislav Puljić ponovno strijelac u švicarskom prvenstvu

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 08.10.2012.
Tomislav Puljić ponovno strijelac u švicarskom prvenstvu
Foto: Sandro Donda

Hrvatski nogometaš Tomislav Puljić od 2010. godine je član švicarskog Luzerna, a proteklog tjedna ponovno se upisao u strijelce. Ipak, unatoč tome njegov klub je upisao poraz na gostovanju kod Siona.

U 12. kolu švicarske nogometne lige Luzern je gostovao kod trećeplasiranog Siona, a momčad čije boje brani Zadranin Tomislav Puljić nije uspjela doći do bodova, unatoč pogotku Hrvata.

Luzern je na ovom prvenstvenom gostovanju uspio doći u vodstvo, pogotkom Stephana Andrista iz jedanaesterca u 20. minuti susreta. Deset minuta nakon toga domaćini su izjednačili preko Xaviera Margairaza.

Do odlaska na predah Sionu je isključen Serey Die, no u nastavku se preko Kylea Laffertyja i Arnauda Bühlera došli do dva pogotka prednosti. U sudačkoj nadoknadi rezultat je smanjio Puljić, nakon što njegov suigrač Winter nije uspio zabiti iz jedanaesterca, 29-godišnji branič je odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Sionu je ovo bila sedma prvenstvena pobjeda te su ostali na spomenutom trećem mjestu sa šest bodova zaostatka za vodećim Grasshoppersom, odnosno četiri za drugoplasiranim St. Gallenom. Luzern se, pak, nalazi na pretposljednjem devetom mjestu s devet prikupljenih bodova i čak sedam poraza u 12 susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.10.2012. u 14:00
    Sion se lani spasio jedva al ove godine mislim da su sposobni za biti prvaci Švicarske, puno ulažu u klub.
    Obrisan korisnik