Nogomet

Bjelanović: "Dinamo ove godine ima šanse u Ligi prvaka. Moj Cluj je idealan pokazatelj"

Lovro Štrbinić • utorak, 09.10.2012.
Bjelanović: "Dinamo ove godine ima šanse u Ligi prvaka. Moj Cluj je idealan pokazatelj"

Hrvatski napadač Saša Bjelanović ovosezonsko izdanje Lige prvaka igra u dresu rumunjskoj Cluja, jednog od klubova koji su ugodno iznenadili u prva dva kola. Bjelanović smatra kako nešto slično može napraviti i hrvatski predstavnik...

Rumunjski predstavnik u Ligi prvaka ove sezone je Cluj, a odmah na početku natjecanja klub u čijim redovima se nalazi Hrvat Saša Bjelanović je oduševio gostujućom pobjedom protiv Brage. U drugom kolu su snage odmjerili s Manchester Unitedom i unatoč porazu, ostavili sasvim solidan dojam.

"Odigrali smo dosta dobru utakmicu u prvom kolu, uspjeli smo pobijediti 2:0. Normalno, znali smo da je Manchester izraziti favorit u toj utakmici, ali i da nemamo što za izgubiti. Čak smo se dobro držali prvo poluvrijeme, na kraju je presudila njihova individualna kvaliteta", riječi su hrvatskog nogometaša u razgovoru za Media Servis.

Bjelanović je u tom susretu na terenu proveo oko pola sata, nakon ulaska u igru u 61. minuti, ali nije uspio pomoći svojoj ekipi da dođe do boda. "Van Persie nam je dao dva gola, ali mislim da smo u svakom slučaju odigrali dobru utakmicu", njegovo je mišljenje.

Napadač se dotaknuo i same atmosfere u ovom natjecanju: "Liga prvaka ima to nešto svoje posebno, recimo u pripremi utakmice i sve to, ali iskreno je za mene bila kao i svaka druga utakmica. Manchester je eto, bio prilika za cijelu momčad, pogotovo za mlađe igrače, da se malo dokažu."

Na neki način žali što se nije osvojio bod, do kojeg se moglo, ali optimističan je pred nastavak Lige prvaka. "cilj kluba za ovu sezone se ispunio već ulaskom u Ligu prvaka. Sve više što se dogodi, bilo bi stvarno neočekivano, ali eto u svakom slučaju imamo jednu skupinu koja možda i dopušta da možeš tražiti i nešto više i tu šansu ne smiju propustiti. Iduća utakmica je protiv Galatasaraya, koja će mislim, dosta značiti i odlučivati o daljnjem ishodu", poručuje Zadranin.

Također, uslijedio je komentar hrvatskog predstavnika u istom natjecanju: "Dinamo je isto samim ulaskom u Ligi prvaka ispunio većinu ambicija, ali mislim da ne smiju ponoviti prošlu sezonu gdje su bili jedna od rijetkih momčadi čiji su igrači nakon Lige prvaka izgubili na vrijednosti. Dakle, koliko god je lijepo igrati Ligu prvaka, ne smije se ipak dopustiti da se gubi. Iako je izgubio prve dvije utakmice, mislim da Dinamo ove godine ima šanse da napravi puno bolji rezultat nego prošle sezone."

"Dinamu želim puno sreće, a moj Cluj je idealan pokazatelj da i mali klubovi mogu osvajati bodove u Ligi prvaka", nastavio je hrvatski nogometaš, koji ima svoje mišljenje o domaćim komentarima na Dinamove europske izvedbe: "Mi često u našem mentalitetu tražimo alibi u neiskustvu i koncentraciji, ali to su sve stvari koje se pronađu u treningu, radu i organizaciji, tako da mislim da se ne treba skrivati iza svega toga, nego nastojati kad se već igraju takva natjecanja shvatiti ih maksimalno ozbiljno i pripremiti se na najbolji način."

Bjelanović je u Cluj došao po drugi put i to u posljednjim trenucima prijelaznog roka, ali prije toga je bio u kombinacijama s Rijekom, odnosno vrlo blizu povratku u hrvatsko nogometno prvenstvo. Potvrdio je to i sam.

"S Rijekom je bila mogućnost i malo je nedostajalo, ali eto, na kraju zbog nekih razloga koji nisu toliko čak niti vezani uz nogomet, sam se zahvalio predsjedniku Miškoviću. Bili su stvarno korektni prema meni, ali se u ovom trenutku nisam mogao vratiti u Hrvatsku. Nogomet je takav, nikada ne znaš gdje te put može odvesti i na kraju je meni ispalo dobro i zadovoljan sam što sam se vratio ovdje", zaključio je Bjelanović.

Foto: www.cfr1907.ro, autori: Andrea Cantor/Zoltan Cantor

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vatreni8209.10.2012. u 11:58
    "Mi često u našem mentalitetu tražimo alibi u neiskustvu i koncentraciji, ali to su sve stvari koje se pronađu u treningu, radu i organizaciji, tako da mislim da se ne treba skrivati iza svega toga, nego nastojati kad se već igraju takva natjecanja shvatiti ih maksimalno ozbiljno i pripremiti... [više na forumu]
    Vatreni82