Košarka

Cibona smještena u drugu jakosnu skupinu ždrijeba Eurokupa

Branimir Korać • utorak, 09.10.2012.
Cibona smještena u drugu jakosnu skupinu ždrijeba Eurokupa
Foto: Davor Sajko

Košarkaši Cibone saznat će u utorak protivnike u skupini Eurokupa. Zagrebački klub smješten je u drugu jakosnu skupinu, a ždrijeb se održava u Barceloni od 16 sati...

Sve je bliži početak natjecanja u Eurokupu, a danas će biti poznat sastav skupina. Natjecanje započinje 7. studenog kada su na rasporedu utakmice prvog kola po skupinama.

Hrvatski predstavnik Cibona smješten je u drugu jakosnu skupinu ždrijeba u društvu s Hapoel Migdalom iz Jeruzalema, Lokomotiv Kubanom, Dinamom Sassarijem, ruskim Triumfom, Banvitom, Panioniosom i Budućnosti. To su klubovi protiv kojih Vukovi neće moći igrati u skupini, a u ostalim skupinama dovoljno je opasnih i jakih klubova da posao Ciboni učine teškim.

U prvoj jakosnoj skupini najteži protivnici su Valencia, Galatasaray, Unics, Cajasol, Bilbao i Spartak iz St. Peterburga, a u Ciboni bi zasigurno više voljeli kada bi im ždrijeb podario Nymburk ili Le Mans.

U trećoj i četvrtoj jakosnoj skupini također se nalazi niz neugodnih protivnika, ali isto tako protivnika koji bi trebali Cibosima biti po mjeri.

Kako je ždrijeb poludirigiran, Cibona neće moći igrati protiv Crvene zvezde koja se nalazi u trećoj jakosnoj skupini iz razloga što zajedno nastupaju u ABA ligi.

Prva jakosna skupina: Valencia, Galatasaray, Unics Kazan, Cajasol, Nymburk, Le Mans, Gescrap Bizkaia Bilbao, Spartak St. Peterburg.

Druga jakosna skupina: Cibona, Hapoel Migdal Jeruzalem, Lokomotiv Kuban, Dinamo Sassari, Triumf, Banvit, Panionios, Budućnost.

Treća jakosna skupina: VEF Riga, Budivelnik, Cholet, Oostende, Spirou Basket Charleroi, Azovmaš, Donjeck, Crvena zvezda

Četvrta jakosna skupina: Orleans, Ratiopharm Ulm, Prienai, Artland Dragons, Trefl Sopot, Würzburg, Zielona Gora, Lukoil Akademic.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.10.2012. u 14:34
    Budeli imalo sreće može se dobro proći
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.10.2012. u 14:33
    Sretnno na ždrijebu.
    Obrisan korisnik