Košarka

Wright ponovno u Zagrebu, Ciboni neugodan ždrijeb u Eurokupu

Branimir Korać • utorak, 09.10.2012.
Wright ponovno u Zagrebu, Ciboni neugodan ždrijeb u Eurokupu
Foto: Davor Sajko

U Barceloni je održan ždrijeb skupina Eurokupa, a Cibona je smještena u skupinu G u društvu vrlo jako Spartaka iz St. Peterburga, francuskog Choleta i njemačkog Ratiopharm Ulma...

Nakon vrlo lošeg nastupa u Eurokupu prošle sezone, Cibona će pokušati u ovoj sezoni ostaviti barem bolji dojam. Ždrijeb joj je donio neugodne protivnike, mogli su Cibosi i bolje proći, ali prolazak skupine nije nemoguća misija.

Iz prve jakosne skupine je izvučen jedan od najtežih mogućih protivnika Spartak iz St. Peterburga. Momčad koju vodi Jure Zdovc pokazala je snagu već prvim nastupom u jakoj VTB ligi pregazivši Lietuvos Rytas s visokih 75:48.

U momčadi Spartaka nastupa i prošlosezonski igrač Cibone Zack Wright, a tu su još između ostalih i Joshua Carter, Patrick Beverly, Vladimir Dragičević, Loukas Mavrokefalidis, Nikita Kurbanov, Vasilij Zavoruev što pokazuje o kako se dobroj ekipi radi.

Momčad s kojom bi se Cibona trebala boriti za drugo mjesto u skupini je francuski Cholet. Cholet nije nimalo bezazlen protivnik, također u svom rosteru ima nekoliko vrlo dobrih igrača i treba ih shvatiti ozbiljno. U ovoj momčadi se ističu AJ Slaughter, Edwin Ubiles, Marcus Goree, bivši Cibos Terrell Everrett, Travon Bryant...

Iz posljednje jakosne skupine stiže Ratiopharm Ulm i tu su Cibosi mogli bolje proći. Bilo je nekoliko zasigurno slabijih ekipa, ali opet niti Ulm nije nepobjediv. Bundesligaš u svojim redovima ima Allana Raya, Philippa Schwetchelma, Pera Günthera, a u prva dva prvenstvena kola upisali su pobjedu i poraz.Slavili su u gostima kod Braunschweiga, ali su poraženi na domaćem parketu od Ludwigsburga.

Prve utakmice u Eurokupu su na rasporedu 7. studenog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 10:11
    sumnjam da ćemo proći! ne zbog rostera, nego zbog mršića na klupi. spartak će nas 2X 'ubiti' a cholet će nas dobiti na fizikalije. bit ćemo 3., a nadam se samo da ćemo ubilježiti 2-3 pobjede, da se barem ne obrukamo kao zadnje dvije sezone u euro kupovima, kada smo kumulativno imali sramotnih 0-16!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 01:11
    Ma može se ovo proći. Samo neka grizu svaku tekmu, ne bi bilo dobro da tankiraju tekme radi nlb-a. Prolazak skupine bi bio uspjeh.
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina09.10.2012. u 21:15
    Cibona će biti treća
    pikepiletina
  • nido09.10.2012. u 21:05
    Svi ovi ce da padnu u Zagrebu a zavisit ce od nastupa u gostima!!!
    nido
  • Obrisan korisnik09.10.2012. u 18:29
    Mila majko koliko Amera imaju,i onda se čudimo zašto nema mladih igrača,kako će i biti,bolje kupit polovnog Amera koji nije ništa bolji od našeg,ali kojeg trpimo,a našim mladima ni minute ne dajemo znan da samo neko dobro zarađuje u ovoj priči
    Obrisan korisnik