Nogomet

Henrique: "Porto radi s 250 skauta širom svijeta"

Josip Tolić • srijeda, 10.10.2012.
Henrique: "Porto radi s 250 skauta širom svijeta"
Foto: Davor Sajko

Generalni direktor Porta Antônio Henrique objasnio je sustav skautinga igrača portugalskog prvaka. Istaknuo je da postoji više razina promatrača koji prate igrače i da mreža uključuje 250 ljudi širom svijeta.

O Portovoj skautskoj službi naveliko se priča posljednjih tjedana i mjeseci. Klub koji dovodi talentirane mlade igrače, a prodaje etablirane zvijezde poput Hulka zaintrigirao je nogometni svijet, a generalni direktor Porta Antônio Henrique u razgovoru za France Football objasnio je kako funkcionira cijeli sustav praćenja igrača.

"Portov uspjeh počiva na trima pretpostavkama: pribavljanju i, razvoju igrača te prihodu. Regrutiranje se veže sa skautima, razvoj je povezan s treningom, a produktivnost s izvedbom igrača u prvoj momčadi", izjavio je Henrique.

Portugalski prvak većinu igrača dovodi dok su još u fazi sazrijevanja te se podvrgavaju stalnom treningu. "Imamo 250 skauta širom svijeta u zemljama koje imaju smisla za nogomet. Nećemo nikoga slati u Bangladeš."

"Imamo unutarnje i vanjske skaute koji su podijeljeni u nekoliko nivoa promatranja, što omogućava igraču da ga procijeni nekoliko ljudi. Oni rade s momčadi u sjeni, igračima koji su primijećeni u raznim ligama i potencijalni igrači Porta", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.10.2012. u 12:57
    svaka im čast, ali npr. falcao, pa dečko je godinama igrao devetku u riveru, nije to neka nepoznanica, drugi klubovi su sami krivi kaj ga nisu doveli
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 15:18
    Ne preferiraju hrvatske igrače nakon Šokote.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 15:15
    ili kak im je promaknul sammir
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 15:07
    Pitam se kako su tim silnim skautima promakli Ibanez i Calello.
    Obrisan korisnik