Nogomet

AEK prikovan za dno, Nijemac novi trener

Branimir Korać • četvrtak, 11.10.2012.
AEK prikovan za dno, Nijemac novi trener
Foto: Bruno Karadža

Posljednjeplasirana momčad grčkog prvenstva, atenski AEK, ima novog trenera. Vangelisa Vlachosa je zamijenio Nijemac Ewald Lienen koji će pokušati izvesti Atenjane iz teške krize...

Jedan od najvećih grčkih nogometnih klubova, atenski AEK, nalazi se u velikoj krizi. Ne samo da su rezultati ispod AEK-ove razine, već je klub i u teškoj financijskoj krizi koja ga već nekoliko godina drži u neizvjesnosti.

Ove sezone su ih prestali pratiti i rezultati i u najlošijem startu u klupskoj povijesti čvrsto se nalaze na dnu ljestvice. U šest odigranih kola osvojili su tek dva boda i to na domaćem terenu protiv Kerkyre i Arisa, momčadi iz donjeg dijela ljestvice.

Vangelis Vlachos tako nije zadovoljio i više nije trener grčke momčadi. U AEK je stigao tijekom ljeta i u srpnju je stavio potpis na dvogodišnji ugovor, međutim loš ulazak u sezonu je doveo do raskida suradnje već nakon šest kola.

Njega će zamijeniti njemački stručnjak Ewald Lienen koji ima bogato iskustvo vođenja brojnih njemačkih klubova, ali i rada u Grčkoj..

Trenersku karijeru je započeo u Duisburgu 1993. godine, u Grčkoj je vodio Panionios dvije sezone te kratko Olympiakos. Posljednji klub koji je trenirao bila je Arminia. Lienen će u AEK-u zarađivati 150 tisuća eura godišnje, a potpisao je ugovor do kraja sezone uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.10.2012. u 16:21
    i njih pokosio bili virus :D
    Obrisan korisnik