Nogomet

Hrvatskoj protiv Makedonije u Skoplju sudi - Danac

Ivan Dominik • četvrtak, 11.10.2012.
Hrvatskoj protiv Makedonije u Skoplju sudi - Danac
Foto: EPA

Svjetska nogometna asocijacija FIFA objavila je ime glavnog suca utakmice između Makedonije i Hrvatske, koja će se u petak odigrati u Skoplju. U susretu trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. godine pravdu će dijeliti 37-godišnji Danac...

Dvoboj između nogometnih reprezentacija Makedonije i Hrvatske u sklopu trećeg kola skupine A kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. godine, sudit će danski sudac Peter Rasmussen, odredila je FIFA.

Sudac koji ima 37 godina i koji već dulje vrijeme dijeli pravdu u najjačim europskim i svjetskim klupskim i reprezentativnim nogometnim natjecanjima, smatra se za jednog od boljih u Europi. Po mnogima je nasljednik renomiranih umirovljenih danskih sudaca poput Kima Miltona Nielsena i Clausa Bo Larsena.

Hrvati imaju pozitivna, ali i rijetka iskustva s njegovim suđenjem. Rasmussen je prije tri sezone sudio zagrebačkom Dinamu u utakmici Europske lige protiv Temišvara u gostima. Tada je Dinamo golovima Sammira, Badelja i Moralesa slavio s 3:0 u Rumunjskoj u dvoboju skupine, dok je Rasmussenovo suđenje bilo vrlo dobro i korektno.

Makedoniji je sudio protiv Nizozemaca prije dvije godine u kvalifikacijama za EP, kada su Oranje slavile s 4:0 protiv sljedećeg protivnika Kockastih. Danac je ukupno u karijeri odsudio 46 međunarodnih utakmica, u kojima je pokazao 107 žutih i šest crvenih kartona, dok je dosudio i 11 najstrožih kazni.

Što se tiče tekuće sezone, sudio je susret Lige prvaka u kojem su igrale momčadi Brage i rumunjskog CFR Cluja, iz koje su Rumunji izašli kao uspješniji uz pobjedu od 2:0. Vodio je i dvoboj play-offa Europske lige u kojem su Feyenoord i Sparta Prag remizirali u Nizozemskoj rezultatom 2:2.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!