Nogomet

Sammir: "Trema je nestala s prvom loptom, trudio sam se ne slušati uvrede"

Borna Rupnik • subota, 13.10.2012.
Sammir: "Trema je nestala s prvom loptom, trudio sam se ne slušati uvrede"
Foto: EPA

U pobjedi Hrvatske u Makedoniji svoj je debi za nacionalnu selekciju ubilježio Sammir, nogometaš zagrebačkog Dinama, a nastup su mu obilježili i zvižduci s tribina. Suigrači iz reprezentacije stali su u njegovu obranu...

U 64. minuti utakmice Makedonije i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu iz igre je izašao Nikica Jelavić, a izbornik Igor Štimac umjesto njega na teren je poslao Dinamovu "desetku", Sammira.

Luka Modrić: "Uvrede Sammiru nisu korektne, nije ih zaslužio. Ima podršku nas igrača, nadam se da će dobiti i onu navijačku".

Stipe Pletikosa: "Zviždanje Sammiru je katastrofa, razočaran sam onima koji su vrijeđali i njega i sve nas kada smo gubili. Sammir ima našu potporu, a nama treba impuls s tribina za SP".

Ognjen Vukojević: "Užasno je što se zviždalo Sammiru, žao mi je zbog toga. Bilo bi bolje da se navijači raduju našim igrama i pobjedama".

Darijo Srna: "Sammir je dio naše obitelji i nitko nema pravo dirati u tu svetinju. Ona skupina koja vrijeđa ne treba ni dolaziti na utakmice".

"Bio sam nervozan", priznao je, "kao i cijeli dan prije utakmice, no trema je nestala s prvom loptom. Dres ću zauvijek čuvati, presretan sam zbog debija i zbog pobjede".

"Odlično sam primljen u reprezentaciji, suigrači su mi dali podršku i zajedno s njima postajem i bolji igrač i bolji čovjek", istaknuo je Sammir nakon slavlja u Skoplju.

No, njegov su nastup pratili i zvižduci s tribina: "Trudio sam se ne slušati uvrede, usredotočio sam se na travnjak. Pokušao sam ne razmišljati o svemu što je pratilo moj poziv u reprezentaciju".

Zadovoljan je poslije osvajanja tri boda u Makedoniji bio i Ognjen Vukojević, koji je između ostaloga imao i poseban zadatak paziti na Gorana Pandeva, prvu zvijezdu među izabranicima Čedomira Janevskog.

"Kontrolirali smo ga Modrić i ja, tako smo zaustavili makedonsku oštricu. Bili smo sjajni u ovom 'paklu', mogli smo slaviti i uvjerljivije nakon pametne i čvrste igre. Osvojili smo tri vrlo velika boda", zaključio je Vukojević.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.10.2012. u 12:21
    Da, samo čekam što će mi Srna narediti i upravo tako ću postupiti. Neka se goni u mp3. Kada bude radio u Hrvatskoj i tu plaćao porez, onda neka se javi, a do tada neka se drži svoje svetinje, a to mu je žiro-račun.On će mi određivati što ću raditi u svojoj domovini?!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2012. u 12:14
    Razlika je između nekoga tko nije po nacionalnosti hrvat, ali je rođen u Hrvatskoj (i djeda mu i pradjeda i ...) i nekoga tko je "jučer" došao u Hrvatsku samo da bi se prodao dalje i iz tog istog razloga igra za hrvatsku reprezentaciju. Shvati to. I ti i svi ostali. Ne treba nam stranac. Bio on... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2012. u 17:31
    Jedina prednost kod nastupa Sammira je to što sad nemože nastupat za Brazil
    Obrisan korisnik
  • narada10813.10.2012. u 23:04
    Ajde sad, dosta vise tih rasprava i tog sektiranja. Imamo supertesku grupu gdje a ma bas nista nije rijeseno. Nasa repka treba nasu 100%-u podrsku bez obzira ko ju je sastavio, ko igra i ko ne, ili ko vodi savez. Inace ce nasi stadioni u kljucnim tekmama biti prazni sto bi djelovalo na motivaciju... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik13.10.2012. u 17:56
    svi koji opravdavate navijace koji zvizde svojoj reprezentaciji jer misle da im repka ne igra dovoljno dobro, zapitajte se sto misle ti igraci o navijacima koji ne navijaju ?Darijo Srna: "Sammir je dio naše obitelji i nitko nema pravo dirati u tu svetinju. Ona skupina koja vrijeđa ne treba ni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik