Nogomet

Rakitić: "Lob nije bio slučajan. Odradio sam ono što se od mene traži"

Borna Rupnik • subota, 13.10.2012.
Rakitić: "Lob nije bio slučajan. Odradio sam ono što se od mene traži"
Foto: EPA

Ivan Rakitić izvrsnim je udarcem donio Hrvatskoj sva tri boda u Skoplju, a pokazanim karakterom nakon pada u rezultatski zaostatak zadovoljan je i kapetan Darijo Srna...

Izabranici Igora Štimca našli su se u neugodnoj situaciji u 16. minuti utakmice u Makedoniji, kada je Agim Ibraimi zabio za vodstvo domaćina. Međutim, Vedran Ćorluka u prvom te Ivan Rakitić u drugom dijelu osigurali su preokret i slavlje u hrvatskom taboru.

"Bio sam ispao iz prve momčadi, ali radije ne bih sada pričao o tome. Presretan sam i zbog asistencije i zbog pogotka, mislim da je Hrvatska odigrala odlično, a ja odradio ono što se od mene traži", konstatirao je dobro raspoloženi Rakitić poslije utakmice.

"Dao sam sve od sebe, imali smo i malo sreće te došli do važne pobjede. Tako moramo i nastaviti", rekao je nogometaš španjolske Seville, koji je naglasio kako pobjedonosni pogodak nije postigao slučajno.

"Prvi je lob, u prvom poluvremenu, bio slučajan. Drugi nije, vidio sam kako im je vratar izašao na peterac i gađao sam drugu vratnicu", objasnio je.

Svoje je mišljenje ponudio i kapetan reprezentacije, Darijo Srna, koji će kao i Ognjen Vukojević morati propustiti okršaj s Velšanima u Osijeku, zbog žutih kartona.

"Jako je teško bilo nakon vodstva Makedonije, ali pokazali smo karakter, vratili se i tako odigrali veliku utakmicu. Zaslužili smo tri boda, a protiv Walesa u Osijeku bi mogla padati kiša i to nam ne odgovara, no također ćemo ići po pobjedu. Izrazito mi je drago da se igra u Osijeku, posebnom hrvatskom gradu", rekao je Srna.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.10.2012. u 11:57
    Ma, stvarno je odigrao loše, osim što je jedan gol namjestio, a drugi (svjetski) zabio. Stvarno ništa od tog Rakitića.
    Obrisan korisnik
  • The Phantom13.10.2012. u 18:59
    Je, Štimac je znalac, nema šta, žalosno je šta god se posere vi to pojedete bez pogovora
    The Phantom
  • soecc13.10.2012. u 18:43
    Kakve ti gluposti dečko pričaš. Pa sam Štimac ga je jučer stavio u prvu postavu i čovjek je riješio utakmicu. To samo govori kako je Štimac pogodio sa svim postupcima prema Rakitiću. Pa oni su se čuli nakon svake tekme Seville, i samo su novinari napuhali tu svinjariju. Čovjek ga je malo prodrmao... [više na forumu]
    soecc
  • cimbo13.10.2012. u 18:18
    Ja se samo nadam da će Srna zauvijek ostati na boku, a Raketa na ovoj poziciji koju je jučer igrao...
    cimbo
  • Obrisan korisnik13.10.2012. u 18:02
    Što se tiče Rakitića jučer treba spomenuti i onu odličnu asistenciju za Kalinićevu šansu
    Obrisan korisnik