Nogomet

Löw: "Zaslužili smo pobijediti 6:1. Irska je bila nemaštovita"

Borna Rupnik • subota, 13.10.2012.
Löw: "Zaslužili smo pobijediti 6:1. Irska je bila nemaštovita"
Foto: EPA

Njemačka je u petak navečer "protutnjala" Dublinom i pobijedila Republiku Irsku 6:1. Giovanni Trapattoni ne strahuje za svoju poziciju, a Joachim Löw smatra da rezultat odražava odnos snaga na terenu...

Irska javnost prilično je burno reagirala na visok poraz svoje nogometne reprezentacije od njemačkog Elfa. Sastav Joachima Löwa Ircima nije ostavio ni mrvice, a Giovanni Trapattoni pod sve je većim pritiskom.

John O'Shea: "Ako već moramo izgubiti domaću utakmicu, postoji i bolji način. Njemačka nas je ponizila. Mi smo im pomogli kod pogodaka, izgledali su kao gospodari na terenu. Nismo mnogo mijenjali nakon prvog pogotka, a oni su koristili sve propuste. Moramo se podići i reagirati".

Međutim, 73-godišnji Talijan vjeruje da je njegov posao siguran: "Ne, gostovanje kod Farskih Otoka neće mi presuditi. Dugačak je put do kraja kvalifikacija. Njemačka nam je pobjegla, ali borit ćemo se s Austrijom i Švedskom za prolaz. Zašto ne?".

"Igrači moraju i mogu reagirati. Moramo vidjeti njihovu predanost, u koju sam u potpunosti uvjeren. Ne bih prihvatio one koji nisu. Želim ostati na klupi jer sam ponosan na momčad i rezultate. Ne radi se o novcu, nego o profesionalnosti. Radio sam u četiri države i u sve četiri sam uspio", rekao je Trapattoni.

Löw je mirno prokomentirao susret konstatirajući da su njegovi igrači obavili svoj posao kako treba i zaslužili tako uvjerljivo slavlje.

"Njemačka je bila usredotočena od samog početka, a to se vidjelo na treninzima. Kada smo imali loptu u nogama, brzo smo kretali u napad, dok smo u obrani bili organiziraniji nego prije. Zato smo zaslužili pobijediti 6:1. Irska je bila nemaštovita, igrala je samo dugim loptama bez pravog pritiska", izjavio je Nijemac.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.10.2012. u 16:17
    Zabio je prekrasan gol.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2012. u 12:33
    Drago mi je da je Klose zabio, fali mu još 3 gola do izjednačenja s Gerdom Mullerom :D
    Obrisan korisnik