Liga prvaka - Skupina D, 3. kolo, 13.10.2012.
Barcelona
Barcelona 25:24 Dinamo Minsk
Dinamo Minsk

Dinamo držao 'u šaci' veliku Barcelonu, koja je do pobjede stigla tek deset sekundi prije kraja

Damir Žbulj • subota, 13.10.2012.
Dinamo držao 'u šaci' veliku Barcelonu, koja je do pobjede stigla tek deset sekundi prije kraja
Foto: EPA

U skupini D rukometne Lige prvaka, u kojoj se nalazi i hrvatski predstavnik Croatia osiguranje Zagreb, Barcelona je ugostila bjeloruski Dinamo iz Minska. Ali, umjesto sigurne i uvjerljive pobjede, do slavlja su Španjolci stigli pogotkom deset sekundi prije kraja, nakon što su gubili veći dio utakmice, za konačnih, minimalnih, ali za dva boda dovoljnih 25:24...

Dinamo iz Minska pokazao je koliko je opasna i neugodne ekipa. Nakon što su namučili berlinske Lisice te sa Zagrebašima na domaćem terenu odigrali bez pobjednika, španjolskog velikana Barcelonu većim dijelom utakmice držali su 'u šahu' da bi pokleknuli u samoj završnici, deset sekundi prije kraja dvoboja.

Pobjedu Kataloncima donio je Juanin Garcia, a umjesto konačnih 25:24, domaćin će jedino pamtiti samo nove bodove.

Možda će sada navijači hrvatskog prvaka biti svjesniji koliko je zapravo važan bod kojeg su igrači Slavka Goluže na kraju ipak osvojili u drugom kolu Lige prvaka na gostovanju u bjeloruskom glavnom gradu Minsku.

Barcelona je ovosezonsko natjecanje otvorila uvjerljivom pobjedom od deset pogodaka prednosti nad Kadetten Schaffhausenom, da bi s identičnom razlikom na domaćem terenu 'razbili' berlinski Füchse pa se prema trenutnoj formi očekivala identična, ako ne i uvjerljivija domaća pobjeda nad Dinamom...

No, ipak se nešto pitalo i goste iz Minska, koji su iskoristili malo slabiju igru domaćina i koji je vjerojatno malo podcijenio suparnika pa su gotov stigli i do iznenađenja trećeg kola EHF Lige prvaka. Gosti su vodili 50-ak minuta dvoboja i Barcelona je tek u završnici okrenula rezultat u svoju korist, a ključni su bili pogodak Juanina Garcije, ali i obrane Šarića, koji je u završnoj minuti u dva navrata spasio domaća vrata.

Vratari su na obje strane bili veličanstveni, Šarić je zaustavio 17 pokušaja Bjelorusa, dok je Bogdanov upisao 16 obrana, a Barcelonu je do pobjede napadački predvodio Sarmiento s pet postignutih golova.

Sjarhej Rutenka je postigao tri gola, a bilo je zanimljivo vidjeti i njegova brata u suparničkom dresu, no Džianis se nije posebno istaknuo, samo se jednom upisao u listu strijelaca.

Kod Dinama su se istaknuli i Ostrouško s pet postignutih golova i Nikulenkau sa četiri, međutim nije to bilo dovoljno za ništa više od časnog poraza.

Gosti su u prvom poluvremenu vodili i s pet pogodaka viška, ali do odmora domaćin je sredio svoje redove za minimalan zaostatak i 12:13 na odmoru. Gosti su u drugom dijelu nastavili s odličnom i konkretnom igrom, kažnjavali su svaku napadačku pogrešku Barcelone, a čvrsta obrana omogućila im je lagane golove i novu veliku rezultatsku prednost.

Dinamo je 13 minuta prije kraja imao nevjerojatnih 14:20, ogromnih šest pogodaka razlike, ali nisu izdržali...

Barcelona radi veliku seriju, uz osam postignutih pogodaka primili su samo dva, za izjednačenje rezultata u posljednjih pet minuta, što je bilo dovoljno vremena da bodovi ipak ostanu u Kataloniji.

Dinamo je tako ipak ostao na jednom osvojenom bodu, onim protiv Zagrebaša, dok će Barcelona ipak s tri pobjede iz prva tri uvodna dvoboja u Ligi prvaka stići u Zagreb, gdje ih iduće subote, 20 .listopada, očekuje dvoboj s hrvatskim predstavnikom u ovom natjecanju.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Kadetten28:27RK Zagreb
Barcelona25:24Dinamo Minsk
OTP Bank Pick Szeged22:29Füchse Berlin
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.10.2012. u 12:45
    jbt...bjelorusi su stvarno pružili žestok otpor!
    Obrisan korisnik