Rukomet

Nexe poražen na otvaranju europske sezone, Vukić i Bjelorusi do minimalnog slavlja

Zvonka Keliš • subota, 13.10.2012.
Nexe poražen na otvaranju europske sezone, Vukić i Bjelorusi do minimalnog slavlja

Momčad našičkog Nexea u sklopu drugog je kola Europskog kupa ugostila rukometaše bjeloruskog Meškov Bresta te je nakon zanimljivih 60 minuta igre u svom prvom ovosezonskom nastupu u Europi upisala minimalan poraz.

RK Nexe - HC Meškov Brest 30:31 (13:18)

EHF Europski kup, 1. utakmica 2. kola
NAŠICE - ŠD OŠ Kralja Tomislava, Gledatelja: 700
Suci: Vasile Pavel/Eugen-Marian State (Rumunjska)

RK Nexe: P.Lelić (7 obrana), Šunjić (5 obrana); Kozina 2, Mataija 2, Eter 4, F. Lelić 7, Mrđenović 1, Varvodić 1, Markotić 2, Slišković 1, Vujić 5, Vozab, Obranović 1, Ivić 4
Trener: Kasim Kamenica

HC Meškov Brest: Charapenka (15 obrana), Božić (4 obrane); Kaliansniou 2, Nerijus, Knudsen 7, Ščepanović 5, Patotski, Prakapenia, Shumak 4, Vukić 2, Baranau 2, Grosas 1, Karačić 4, Tatarin 4, Ushal, Valyntsau
Trener: Miglius Astrauskas

Sedmerci: RK Nexe: 4/6; HC Meškov Brest: 2/2
Isključenja: RK Nexe: 6 min.; HC Meškov Brest: 18 min.

Europski kup, točnije, njegovo drugo kolo u Našice je dovelo momčad bjeloruskog Meškov Bresta bivšeg Zagrebaša Ljube Vukića koja se pokazala kao nimalo lak suparnik te je u prvom od tri uzastopna ogleda ovih momčadi upisala minimalnu, ali vrijednu pobjedu.

Pred sedamstotinjak gledatelja u Sportskoj dvorani Osnovne škole Kralja Tomislava domaćin nije najbolje otvorio susret, upravo suprotno, dopustio je svom suparniku da zavlada terenom te je potom na predah otišao s velikih pet pogodaka zaostatka. Uslijedilo je potom 30 zanimljivih i uzbudljivih minuta u kojima je našički klub pokazao što sve zna, no na koncu je u svom prvom ovosezonskom nastupu u Europi pretrpio poraz od bjeloruske ekipe.

Tek nekoliko dana prije susreta važne su se promjene dogodile u momčadi Meškov Bresta, naime, na trenersku je klupu sjeo dotadašnji sportski direktor kluba Miglius Astrauskas koji je ekipu iz Bresta predvodio stoga predvodio u njihovu nastupu u Našicama, no to nije omelo igrače Meškova na putu prema slavlju.

Bjeloruska je momčad bolje otvorila prvu utakmicu drugoga kola EHF Europskog kupa te je nakon laganog zagrijavanja do 14. minute osigurala tada velikih 9:3. Iako je trener domaćina, Kasim Kamenica, minutom predaha pokušao probuditi svoje igrače te posložiti redove svoje ekipe to mu nije uspjelo što gosti koriste kako bi u narednim trenucima samo povećali svoje vodstvo (11:4). Do odlaska na odmor domaća momčad polako, ali sigurno pronalazi put do protivničke mreže te do isteka 30. minute postiže novih devet pogodaka, no na drugoj je strani uspješan bio i gostujući sastav koji je uspio sačuvati pet pogodaka prednosti (18:13).

U nastavku dvoboja domaća je momčad pokazala pravo lice te je pokazala kako jest onaj pravi suparnik gostima iz Bjelorusije, no odličnu večer među vratnicama Meškova imao je vratar Charapenka koji je do konca ogleda držao svoju ekipu u igri te je uspio sakupiti 15 obrana, a s njih četiri pomogao mu je i drugi vratar Božić na što domaća ekipa, odnosno njeni vratari, ipak nisu mogli u potpunosti odgovoriti. Konačno, prvi od tri u nizu ogleda našičkog Nexea i Meškov Bresta okončan je minimalnom pobjedom gostiju 31:30.

Odličan je u redovima pobjednika bio je Henrik Knudsen sa sedam postignutih pogodaka, pet je dodao Filip Ščepanović, dok se bivši Zagrebaš Ljubo Vukić dva puta upisao u strijelce. Najbolji kod domaćina bio je, pak, Franjo Lelić također sa sedam golova, a njih pet zabio je Igor Vujić. Vratari Nexea, Perica Lelić i Mate Šunjić zajedno su sakupili 12 obrana, dok je Vitalij Charapenka među vratnicama Meškova zaustavio 15 udaraca, a Vladimir Božić njih četiri.

Rukometaši Meškova u Našicama ostaju sve do utorka budući da ih u ponedjeljak očekuje drugi ogled s Nexeom, ovoga puta u sklopu petog kola Regionalne rukometne lige, dok je uzvratna utakmica drugoga kola Europskog kupa na rasporedu već naredne subote.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!