Rukomet

Podgorička Budućnost i norveški Larvik uvjerljivim pobjedama otvorile novu sezonu Lige prvakinja

Ivan Dominik • subota, 13.10.2012.
Podgorička Budućnost i norveški Larvik uvjerljivim pobjedama otvorile novu sezonu Lige prvakinja
Foto: www.rk-podravka.hr

Počela i je nova sezona Lige prvakinja, a odmah u prvom kolu na otvaranju renomiranog natjecanja nastupile su i neke od najboljih ženskih rukometnih ekipa na svijetu. Braniteljice naslova, rukometašice podgoričke Budućnosti, lakoćom su na domaćem parketu apsolvirale Zvenigorod, dok je isto učinio i jaki norveški Larvik protiv švedskog Sävehofa...

Osim u skupini B Lige prvakinja gdje je počelo natjecanje porazom hrvatskih prvakinja iz Podravke protiv vrlo jake ekipe mađarskog ETO Györia, i u skupinama C i D otvorena je nova sezona najelitnijeg ženskog klupskog rukometnog natjecanja.

Larvik - Sävehof 39:31 (21:13)

Prvu utakmicu skupine C odigrale su momčadi norveškog Larvika i švedskog Sävehofa na samom sjeveru Starog kontinenta, a i Skandinavije. Domaći je Larvik nakon 60 minuta igre uvjerljivo i dominantno slavio rezultatom 39:31 u utakmici s čak 70 golova.

Napadački izuzetno dobra i vrlo efikasna utakmica prelomljena je već na poluvremenu: Larvik je izvrsno otvorio susret, poveo 3:0 i 7:1 te zabijao u velikim serijama sve do poluvremena. Na fenomenalnu napadačku igru domaćih rukometašica Šveđanke nisu našle odgovor u prvih pola sata pa se na odmor otišlo vodstvom Norvežanki 21:13.

U nastavku su domaće malo usporile, dozvolile Sävehofu da se "razmaše", međutim zadržale su kontrolu utakmice te su kroz cijelo drugo poluvrijeme održavale stečenu prednost od osam pogodaka razlike. Stoga je susret i završen tom razlikom, uz 39:31 pobjedu Larvika, dok je rezultat drugog dijela bio 18:18.

Norveške rukometašice proslavile su zasluženu i laku pobjedu nad inferiornijim suparnicama na dominantan način, slavile su bez problema, a najzaslužnije su za pobjedu bile Linn Jorum Sulland s deset pogodaka, Linn- Kristin Riegelhuth Koren sa šest te legendarna Gro Hammerseng, Isabel Blanco i debitantica u LP Anja Edin, koje su dodale po pet golova. Najbolja iz poraženog kolektiva bila je osmerostruka strijelkinja Ida Oden.

Budućnost-Podgorica - Zvezda Zvenigorod 29:21 (15:9)

Skupinu D "krstile" su međusobnim srazom rukometašice podgoričke Budućnosti, aktualne prvakinje ovog natjecanja, koje su dočekale rusku Zvezdu Zvenigorod. Pomlađena ekipa Dragana Adžića, koja je i dosta promijenjena te slabija u odnosu na prošlu sezonu, uspjela je protiv jakih gošći izvojevati siguran trijumf.

Crnogorke su bolje započele susreta te su pravom napadačkom igrom brzo povele i održavale prednost na minimalno dva gola razlike. Prednost Budućnosti bivala je sve osjetnija što je vrijeme više odmicalo, razlika je rasla, a ekipa gošći pada i igri, te je stoga domaći sastav na poluvremenu imao veliku prednost od 15:9.

Ni u nastavku nisu Adžićeve djevojke popuštale te su još nadogradile svoju prednost. Otvorile su nastavak s par vezanih golova, pobjegle na "plus osam", potom 20 minuta prije kraja došle i do deset golova viška te su time u potpunosti prelomile dvoboj. Hrvatica Katarina Ježić pogodila je u 45. minuti za 25:14 - najveću prednost na susretu - a nakon toga je sraz ušao u mirniju fazu te je na kraju Budućnost slavila s konačnih 29:21.

Za uvodnu "plus sedam" pobjedu Crnogorki najzaslužnija je bila sjajna njemačka vratarka Clara Woltering, koja je imala 15 obrana, dok je najefikasnija bila Milena Knežević s fantastičnih 11 pogodaka. Katarina Ježić, hrvatska reprezentativka, utkala je u pobjedu svog kolektiva tri pogotka. Kod Ruskinja su najviše zabile Ljudmila Postnova, pet zgoditaka, i Julija Nikolić s dva gola više.

Liga prvakinja - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Larvik HK39:31Sävehof
Dinamo Volgograd21:37Ferencvaros
1Larvik HK 6197:156+4110
2Ferencvaros 6183:163+2010
3Sävehof 6174:192-182
4Dinamo Volgograd 6157:200-432

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!