Rukomet

Favoritkinje se tek moraju dokazati

Ivana Strahija • ponedjeljak, 15.10.2012.
Favoritkinje se tek moraju dokazati

U prvom kolu Lige prvakinja favoritkinje su imale problema s ekipama koje na papiru nisu trebale upisati bodove, no nakon što su utakmice odigrane, čini se da će sezona biti zanimljivija no što se predviđalo.

Posljednje su svoju utakmicu odigrale igračice danskog Randersa, koje su pobjedom nad Njemicama okupljenima u Buxtehuderu zauzele drugu poziciju ljestvice. Na njoj svakako žele i ostati kako bi prošle u daljnji tijek natjecanja, što im prošle godine nije uspjelo. Dankinje su u prvom kolu Lige prvakinja pokazale veliku moć i već u 22. minuti imale +9 (16:7), a do 30. su to digle i na +10. U prve četiri minute drugo dijela razliku su čak i povećale, otišavši na +13 (23:10). Do kraja su gošće uspjele smanjiti na -10, ponajviše zahvaljujući sjajnoj Antje Lenz na golu.

U Rumunjskoj su rukometašice Olchima dočekale austrijski Hypo i pobijedile s +5. No, početak nije izgledao tako, pošto su se Austrijanke dobro držale sve do 8:8, da bi tek u posljednjih 10 minuta prvog dijela domaće uspjele stvoriti veću prednost. U nastavku susreta dominacija domaćih, koje međutim nisu imale ni minute predaha, jer je Hypo cijelo vrijeme tražio način za povratak. Sjajna je bila u redovima Olchima Bulatović, koja je postigla deset pogodaka.

Krim je bez ozlijeđene hrvatske reprezentativke Andree Penezić uspio pobijediti kvalifikanta U Jolidon Cluj, no sa svega jednim pogotkom razlike. Utakmicu je u početku obilježio veliki broj tehničkih pogrešaka gošći iz Rumunjske, koje su omogućile domaćima da dođu do 6:1. No, djevojke iz Cluja se ne predaju i do kraja prvog dijela smanjuju na svega -1. U drugom dijelu nije došlo do senzacije, Slovenke su se uspjele odmaknuti na +3, a onda i susret privesti kraju uz svoju pobjedu.

I dok Cluj nije uspio doći do gostujuće pobjede, to je pošlo za rukom Mađaricama iz kluba FTC Rail Cargo Hungária. S +16 su gošće najavile svoj pohod na idući krug Lige prvakinja, dok Dinamu ostaje da se pita što se dogodilo u prvom poluvremenu, u kojem je na isteku 30 minuta rezultat glasio 9:23.

Danski Viborg tražio je pobjedu u Njemačkoj kod Thüringera, no do nje nije došao, već je domaća ekipa na kraju imala +4. Njemice su, čini se, iznenadile presigurne gošće, do poluvremena skupile četiri gola prednosti i poslale Dankinje u svlačionicu zabrinutih lica. U drugom dijelu su gošće pokazale obnovljenu odlučnost i izjednačile su na 20:20, ali domaće kao da su čuvale posebnu rezervu snage za završnicu u kojoj su došle do +5 i mogle mirno privesti susret kraju.

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Oltchim30:25Hypo Niederösterreich
Randers HK36:26Buxtehuder SV
1Oltchim 6170:129+4112
2Randers HK 6166:156+106
3Hypo Niederösterreich 6156:153+36
4Buxtehuder SV 6134:188-540

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!