Rukomet

Kamenica: "Meškov nam je očitao lekciju o pristupu igri"

Zvonka Keliš • nedjelja, 14.10.2012.
Kamenica: "Meškov nam je očitao lekciju o pristupu igri"

Nakon poraza Nexea na samom otvaranju europske sezone domaći trener Kasim Kamenica nije mogao biti zadovoljan igrom svoje momčadi te je nadodao kako su igrači, ali i cijeli kolektiv Meškova njegovoj ekipi očitali onu pravu lekciju. S druge strane, lijevo krilo gostiju iz Bjelorusije, Ljubo Vukić, priznao je kako je očekivao mnogo više od Našičana, ali i da se nada novoj pobjedi Meškova već u ponedjeljak.

Momčad našičkog Nexea na samom je otvaranju svoje europske sezone, točnije, u prvoj utakmici drugoga kola EHF Europskog kupa nakon zanimljivih 60 minuta pretrpjela minimalan poraz od rukometaša bjeloruskog Meškov Bresta. Novi dvoboj ove dvije ekipe očekuje već u ponedjeljak u sklopu petoga kola Regionalne rukometne lige, dok je sam europski uzvrat na rasporedu za tjedan dana.

Loše je domaća momčad krenula u ogled te je sredinom prvoga dijela za svojim suparnikom zaostajala velikih sedam pogodaka stoga trenera Kasima Kamenicu poraz njegove ekipe ne brine toliko koliko sam pristup igri: "Žao mi je što na kraju nismo uspjeli ogled okončati barem neriješeno, naime, ima tu još mnogo prostora za igru, no ono što mene zabrinjava jest sam ulazak u utakmicu mojih igrača."

"Informacija da su njihova dva lijeva vanjska igrača odsutna iz sastava sasvim je opustila ekipu, ne mogu to drugačije protumačiti, dok je protivnika to natjeralo na mnogo discipliraniju i kolektivniju igru. Knudsen nam je večeras nažalost očitao lekciju koliko jedan igrač znači u ekipi, dok nam je cijela momčad kompletno očitala lekciju o samom pristupu igri", dodao je pomalo razočarano trener našičke ekipe.

"S obzirom na minus koji smo imali krajnji je rezultat još i dobar, no da smo izvukli neriješeno u ovom susretu sada bi bila dosta drugačija situacija", kazao je trener Kamenica.

Domaća publika svoju je momčad u sasvim solidnom broju došla bodriti u njihovu prvom europskom nastupu ove sezone te se trener Kamenica stoga nada kako će Nexe svoje pravo lice pokazati već u ponedjeljak: "Nexe je ostao dužnik kako publici tako i samome sebi stoga smatram kako nam je ovo bio samo slab dan te da ćemo se do ponedjeljka dići, kao i da ćemo znati zapapriti protivniku u oba sljedeća susreta", zaključio je trener Našičana za službene stranice kluba.

U redovima Meškov Bresta u Našicama se našlo i jedno svima dobro znano lice, bivše lijevo krilo hrvatskog rukometnog prvaka CO Zagreba, Ljubo Vukić, koji je za početak kazao nekoliko riječi o svojoj novoj ekipi: "Dobro smo se posložili budući da smo na samom okupljanju imali čak 12 novih igrača, no došao sam u vrlo dobru ekipu i sada sve izgleda dobro."

Osim što je prije nekoliko dana promijenila trenera, bjeloruska je momčad u Našice stigla i desetkovana: "Moram napomenuti da nam je večeras protiv Nexea nedostajao čak sedam igrača, naime, pet ih je ozlijeđeno, dok dvojica imaju problema s vizama", dodao je Vukić.

Nakon što je domaćin dosta loše ušao u susret i sam Vukić morao je priznati kako je očekivao mnogo bolje izdanje Našičana, no dodao je i kako je tu podosta za reći imala i igra njegove momčadi: "Očekivao sam da će Nexe igrati bolje, no činjenica jest da protivnik igra onoliko koliko mu dopustiš. Mi smo večeras igrali jako dobro te mi je žao što nismo pobijedili s većom razlikom."

Odmah nakon pobjede u prva od tri susreta koja ove dvije momčadi očekuju narednih dana lijevo krilo Meškov Bresta bacio je pogled u budućnost: "Najavio sam već da nas u Našicama očekuju čak dvije vrlo dobre utakmice, naime, poznajem Nexe, znam koliko je to dobra ekipa te sam siguran kako će se sada bolje posložiti kako bi nas uspjeli pobijediti. Mi idemo dalje, trebamo se dobro odmoriti te pokušati slaviti i u ponedjeljak", na koncu je kazao Vukić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!