Nogomet

Basel promijenio trenera, na klupu postavljen Murat Yakin

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.10.2012.
Basel promijenio trenera, na klupu postavljen Murat Yakin
Foto: Kristijan Komarica

Nakon nešto slabijeg ulaska u sezonu, Basel se odlučio na promjenu trenera. Heiko Vogel je dobio otkaz, a umjesto njega je na klupu postavljen nekadašnji kapetan Basela Murat Yakin...

Vrlo brzo nakon što su se odlučili na otpuštanje Heika Vogela, u Baselu je pronađena zamjena za njega. Klub je kontaktirao Murata Yakina, nekadašnjeg Baselovog kapetana te mu je ponuđen posao trenera što je ovaj odmah prihvatio.

Vogel je dobio otkaz nakon što je Basel ušao u sezonu lošije od očekivanja. U švicarskom prvenstvu aktualni prvaci trenutno drže četvrto mjesto s već osam bodova zaostatka za vodećim rivalom Grasshoppersom. Isto tako, Vogel nije uspio uvesti Basel u Ligu prvaka već ih je odveo tek do Europske lige što nije zadovoljile klupske ambicije.

Slijedom svega toga, u klubu su zaigrali na uobičajenu kartu kada je u pitanju kriza momčadi - promijenili su trenera.

Novo ime na klupi Basela je Murat Yakin, stariji brat Hakana Yakina, jednog od najboljih švicarskih nogometaša u novije doba. Murat Yakin je trenersku karijeru započeo 2006. godine, a prvi ozbiljniji angažman je dobio 2009. godine kada je preuzeo Thun. U kratkom razdoblju je ostvario sjajne rezultate, ušao u elitni rang, završio kao drugi na kraju sezone i igrao finale Kupa. Nakon toga je preuzeo Luzern, ali vrlo brzo ga je i napustio te bio bez posla dok nije stigao poziv iz Basela.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!