Košarka

Dirk Nowitzki pokušava izbjeći operaciju

Josip Piršljin • utorak, 16.10.2012.
Dirk Nowitzki pokušava izbjeći operaciju
Foto: EPA

Košarkaša Dallas Mavericksa Dirka Nowitzkog već neko vrijeme muči ozljeda koljena zbog koje često propušta utakmice. Nije mogao nastupiti protiv Houstona u predsezoni, a ne zna se još hoće li biti potrebna operacija.

Uoči početka nove NBA sezone, Dallas Mavericksi su odigrali pripremni dvoboj protiv Houston Rocketsa i pobijedili s 123:104. Tu je utakmicu morao propustiti Dirk Nowitzki koji je ponovno osjetio probleme u koljenu. Odluka o operativnom zahvatu koji bi mogao ugroziti sezonu još nije donesena.

"Koljeno nije dobro reagiralo posljednjih nekoliko dana. Odradio sam puni trening i malo je nateklo. Ne u tolikoj mjeri kao u Barceloni, što je pozitivna stvar. Vidjet ću hoće li se stanje poboljšati u sljedećim danima prije nego što donesem konačnu odluku o operaciji", rekao je.

Njemački košarkaš bi volio izbjeći operativni zahvat ako je ikako moguće jer se želi u potpunosti posvetiti svojoj momčadi i ciljevima koji su postavljeni ove sezone.

"Mislim da ću odlučiti nakon ovog tjedna. No, radim sve kako bih izbjegao operaciju. Očito je da je ne želim obaviti sada, ali u suprotnom ću pokušati izdržati kroz sezonu. Bolovi su se vraćali tri ili četiri puta što sigurno nije dobra vijest", kazao je.

Dallas će morati ozbiljno razmisliti o dovođenju zamjene za Nowitzkog jer Nijemac neće moći odraditi punu sezonu ako ode "pod nož". Bez njega će biti teško doći čak i do play-offa.

"Ako ću i dalje osjećati bolove u koljenu, to sigurno neće biti način na koji bi trebao igrati sezonu od 82 utakmice i nadam se play-off. Vidjet ćemo kako će koljeno reagirati na smanjeni intenzitet rada ovog tjedna", zaključuje Nowitzki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaNBA
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10817.10.2012. u 00:07
    srecno Dirk
    narada108
  • Obrisan korisnik16.10.2012. u 23:51
    Meni se čini da će i sa zdravim Dirkom jedva u playoff, možda se uguraju između 6.-8. mjesta, al bez njega nikako
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2012. u 19:06
    barnjak propa
    Obrisan korisnik