Nogomet

Mandžukić: "Ne zanimaju me rezultati drugih, a mi ćemo biti još bolji"

Iz Osijeka:Marin Vuković • utorak, 16.10.2012.
Mandžukić: "Ne zanimaju me rezultati drugih, a mi ćemo biti još bolji"
Foto: Davor Sajko

Strijelac prvog pogotka Hrvatske u večerašnjoj utakmici Mario Mandžukić vjeruje kako hrvatska reprezentacija u utakmicama koje slijede može pokazati još bolju igru, a Ivan Rakitić dodao je kako je u ovakvom ambijentu bilo pravi gušt igrati.

Bezbroj smo puta pratili sprinteve Marija Mandžukića prema protivničkim vratarima i u većini slučajeva takvi pritisci ne poluče željeni rezultat, no upornost se kad-tad isplati. Mandžo je večeras presjekao jedno ispucavanje i hrvatskoj donio vrijednu prednost u prvom poluvremenu.

"Dobili smo vrlo dobru ekipu Walesa na teškom terenu, no s druge strane i nije bilo tako teško kad smo na svojoj strani imali ovakvu publiku", pridružio se čestitkama ispunjenom Gradskom vrtu Mandžukić.

"Uvijek sam govorio da se požrtvovnost isplati, kad se baciš na glavu uvijek će te netko nagraditi. To je moj moto i danas se isplatio i zbog toga sam dakako sretan", dodao je hrvatski napadač.

Srbija je izgubila u Makedoniji i uoči gostovanja u Zagrebu zaostaje šest bodova, a Belgija je novom pobjedom ostala uz rame Hrvatskoj. Mandžukić se ne zamara prognozama i smatra da trebamo gledati samo sebe.

"Nisam toliko slušao druge rezultate, ne zanima me, mi moramo gledati svoje rezultate. Imamo odličnu ekipu i mislim da se dižemo iz utakmice u utakmicu i bit ćemo mi još bolji, tako da me uopće ne zanimaju drugi", samouvjeren je ubojiti strijelac Bayerna.

Ivan Rakitić odigrao je još jednu odličnu rolu u veznom redu hrvatske reprezentacije koja večeras "nije dala disati" gostima iz Walesa i posve je opravdano bio zadovoljan predstavom u Gradskom vrtu.

"U svakom smo pogledu zadovoljni utakmicom, ne samo s našom igrom nego i s publikom. Bio je ovo velik dan, dan koji će se pamtiti i dan kakav želimo da se što više ponavlja", kazao je Raketa i osvrnuo se ukratko i na ružne stvari koje su prethodile utakmici.

"Takav smo narod, nikad ništa ne može biti savršeno, ali danas možemo biti zadovoljni jer ovo je bila jedna velika fešta hrvatskog nogometa. Mi smo sa svoje strane dali sve od sebe, kao i publika na tribinama i mogu reći da je bio gušt igrati u takvom ambijentu", dodao je Rakitić.

Usprkos porazu Srbije u susretu s Makedonijom, Rakitić se nije htio upuštati u veće prognoze raspleta kvalifikacija u našoj skupini. "U ovom trenutku situacija je svakako jako dobra, ali još je dosta utakmica do kraja i idemo polako, utakmicu po utakmicu, pa što bude."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg19.10.2012. u 11:13
    Mandzo je ne zvijer nego cijeli zvjerinjak ;-)
    interreg
  • Zdravko Maček17.10.2012. u 09:41
    bravo dečki! hvala vam kaj ste me razveselili (opet)
    Zdravko Maček
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 07:33
    Mario Mandžukić je idući kapetan reprezentacije.
    Obrisan korisnik