Nogomet

Modrić: "Osijek zaslužuje da ovdje igramo više utakmica, a ne tako rijetko"

Marin Vuković • srijeda, 17.10.2012.
Modrić: "Osijek zaslužuje da ovdje igramo više utakmica, a ne tako rijetko"
Foto: Kristijan Komarica

Posebno raspoložen u ogledu s Walesom bio je Luka Modrić, dirigent hrvatskog orkestra, a kada je raspoložen Modrić, tada igra i hrvatska reprezentacija. Za razliku od većine suigrača, koji se nisu usudili otpisati Srbiju nakon novog poraza, Modrić vjeruje da u utrci za Svjetsko prvenstvo ostaju Belgija i Hrvatska.

"Puno mi se toga svidjelo u večerašnjoj igri hrvatske reprezentacije, gotovo sve je bilo savršeno. Bili smo agresivni, mirni na lopti i nismo dozvolili Walesu da razvije njihovu igru i mislim da smo odigrali fenomenalnu utakmicu", ocijenio je Luka Modrić predstavu hrvatske reprezentacije u koju je utkao i svoju sjajnu rolu u kakvoj ga želimo vidjeti u svakoj utakmici.

"Od prve do zadnje minute odigrali smo sjajnu utakmicu, nismo praktički dozvolili Walesu da nas ugrozi. Imali smo puno prilika, puno dobrih akcija i moglo je biti još golova, ali mislim da možemo svi biti presretni i zadovoljni igrom, ukupnom atmosferom na stadionu. Noć za pamćenje, definitivno", osvrnuo se na ogled veznjak madridskog Reala, ne zaboravivši posebno se osvrnuti na podršku navijača.

"Publika zaslužuje sve pohvale, podržavali su nas od početka do kraja i to je ono što nam je potrebno. Nakon večerašnje utakmice, mislim da Osijek zaslužuje da ovdje igramo više utakmica, a ne tako rijetko kao što je običaj. Nadam se da će se to i promijeniti nakon podrške koju smo večeras dobili. Ja im mogu još jednom samo zahvaliti i vjerujem da smo im mi na pravi način i uzvratili. Puno je lakše igrati kad imaš takav vjetar u leđa", rekao je Modrić.

Za razliku od ostalih reprezentativaca koji se nisu htjeli upuštati u procjene ili otpisivati Srbiju nakon novog kiksa, Modrić vjeruje kako od sinoć u utrci za Svjetskim prvenstvom u skupini A ostaju samo dvije reprezentacije.

"Poraz Srbije u Makedoniji odličan je rezultat za nas i mislim da će odluka na kraju pasti između nas i Belgije, što je zapravo rasplet kakav smo i očekivali prije početka kvalifikacija. Teško je reći u ovom trenutku tko je nakon četiri utakmice napravio bolji posao, imamo jednako bodova, Belgija dolazi u Hrvatsku, ali treba ići utakmicu po utakmicu", dodao je veznjak Reala.

"Sada nam preostaje procijeniti što još nedostaje našoj igri, uživati u ovih nekoliko mjeseci i dobro se pripremiti. Nadam se da će i svi igrači biti u još boljoj formi i da ćemo nastaviti koračati prema Brazilu."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava18.10.2012. u 10:12
    OSIJEK.....neka bude
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 18:01
    nema potreba da prima 30 000, imamo takav pa nije pun.... s 20 000 ljudi u Osijeku se moze napraviti dobra i pozitivna atmosfera !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 15:20
    he he kralju :-)
    Obrisan korisnik
  • Balthazar17.10.2012. u 14:28
    Luka je igrač kojega ja osobno jednostavno obožavam gledati, više nego sve ostale velike zvijezde i bez obzira kakav ima dan i u kakvoj je formi. Znam da je subjektivno što je naš, ali takvu jednostavnost kojom se on oslobađa igrača (jednog ili više njih) već dugo kod nikoga nisam vidio. To ne... [više na forumu]
    Balthazar
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 14:03
    Mislim da će protiv Srbije atmosfera biti jednaka od Prevlake pa sve do Dunava. Tako da, što se te utakmice tičenajbolje da se igra u Zagrebu!
    Obrisan korisnik