Nogomet

Video: Argentinci čuvaju vrh, Urugvaj u dubokom ponoru

Branimir Korać • srijeda, 17.10.2012.
Video: Argentinci čuvaju vrh, Urugvaj u dubokom ponoru
Foto: EPA

Novi krug južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo donio je nastavak pozitivne serije Argentine i Ekvadora, ali i negativne serije Urugvaja koji i dalje niže visoke poraze i igra daleko od očekivanja...

Argentina je sačuvala vodeću poziciju u južnoameričkim kvalifikacijama pobjedom na gostovanju u Santiagu gdje je bila bolja od Čilea s 2:1. Dok Messi i društvo nastavljaju s dobrim igrama, Čileanci su u problemima s obzirom da su upisali i treći uzastopni poraz.

Nakon što je Alejandro Sabella preuzeo argentinsku reprezentaciju, Messi i u nacionalnom dresu igra sjajno pa je tako i u Čileu postigao pogodak za vodstvo Argentine 1:0 što mu je 14. gol u isto toliko utakmica pod vodstvom Sabelle.

Svega tri minute nakon što je Messi doveo Argentinu u vodstvo, uslijedila je akcija Realovog dvojca, Angel di Maria je proigrao Gonzala Higuaina, a ovaj je pogodio mrežu za 2:0. Sve se to događalo nakon pola sata igre na stadionu u Santiagu i domaćin je vrlo brzo bio nokautiran.

U nastavku susreta Argentina je sačuvala vodstvo, a sve što je Čile uspio napraviti je smanjiti zaostatak na konačnih 2:1 pogotkom Felipea Gutierreza u posljednjim trenucima susreta.

Važan dvoboj za obje reprezentacije odigran je u Puerto la Cruzu gdje je Venezuela ugostila Ekvador. Nakon dva startna poraza, Ekvador je zaigrao odlično i u posljednjih devet utakmica, računajući kvalifikacije i pripremne dvoboje, ima tek jedan poraz i to s gostovanja kod Argentine.

Domaćin je tražio pobjedu s kojom bi zadržao priključak za vodećima, odlično je otvorio utakmicu, ali nije izdržao.

Juan Arango je sjajnim udarcem iz daljine doveo Venezuelu u vodstvo već u šestoj minuti i sve je išlo po željama domaćina. Sjajni veznjak Borussije iz Mönchengladbacha imao je još nekoliko pokušaja iz daljine, pogodio je i vratnicu, ali mrežu više ne.

Ekvador se nije predao nakon ranog pogotka i već u 24. minuti je stigao do poravnanja. U jeku napada domaćina Segundo Castillo je uspio izjednačiti nakon pogreške domaće obrane.

Do kraja susreta i jedni i drugi su pokušali doći do novog pogotka, ali promjene nije bilo, ostalo je 1:1 čime je Ekvador postao drugoplasirani u kvalifikacijama odmah iza Argentine preskočivši Kolumbiju.

U velikim problemima su Urugvajci koji već četvrtu utakmicu ne znaju za pobjedu, a sada su u La Pazu poniženi od strane Bolivije koja je slavila s čak 4:1. Izbornik Oscar Tabarez nakon susreta nije tražio isprike u brojnim izostancima i neigranju praktički kompletne standardne obrane, priznao je kako su domaćini jednostavno bili bolji.

Već u prvih pola sata Bolivija je imala 2:0 zahvaljujući golovima Carlosa Sauceda i Gualberta Mojice, a Tabarez je pokušao stvar spasiti izmjenom dvojice igrača već u 36. minuti kada je uveo Cavanija i Lodeira.

Nije pomoglo, furiozni domaćini su s još dva pogotka raspoloženog Sauceda u 51. i 55. minuti pobjegli na nedostižnih 4:0, a počasni pogodak za Urugvajce u završnici susreta postigao je Luis Suarez.

U posljednje tri utakmice Urugvaj ima katastrofalan učinak od tri poraza uz gol razliku 1:11 što je dovoljno da se upali alarm u reprezentaciji i pokrenu neke stvari ukoliko prvak Južne Amerike želi na SP.

U dvoboju reprezentacija s dna poretka južnoameričkih kvalifikacija Paragvaj je u Asuncionu s minimalnih 1:0 svladao Peru. Paragvajcima je ovo bio posljednji vlak da ostanu u igri za SP, a pobjedu im je donio branič Pablo Aguilar pogotkom u 52. minuti susreta.

Južnoameričke kvalifikacije:
Čile - Argentina 1:2
Venezuela Ekvador 1:1
Bolivija - Urugvaj 4:1
Paragvaj - Peru 1:0

Poredak:
1. Argentina 20 (+13)
2. Ekvador 17 (+3)
3. Kolumbija 16 (+8)
4. Venezuela 12 (-1)
5. Urugvaj 12 (-2)
6. Čile 12 (-4)
7. Bolivija 8 (-2)
8. Peru 8 (-5)
9. Paragvaj 7 (-10)

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 13:42
    Ma proć će dalje Urugvaj sigurno, oni i Čile će se objektivno poklati za tu 4 poziciju, a siguran sam da i 5 ide preko 4 iz CONCAFA.. Minjali su to križanje, bio je prvo križanje na Oceaniu, pa je Austalia pobigla u Aziju pa su svatili da nema smisla vjerojatno..Urugvaj se malo opustio, Cavani na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 13:15
    Ovaj Urugvaj se raspao. Bez pravog Forlana nema pravog Urugvaja, Forlana koji je duša reprezentacije, i to ne samo kao igrač, već i kao vođa i kapetan. Ne samo zbog golova koje je zabijao, već i zbog razigravanja drugih. Suarez nije ni blizu toga, iako je dobar igrač.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 12:40
    Zainteresirao si me ovom ispravkom, pa sam provjerio dali se što u međuvremenu promijenilo (ovaj sistem sa Azijom je odavno u primjeni).Evo što sam našao: http://www.fifa.com/worldcup/preliminaries/southamerica/standings/playoff.html Intercontinental Playoffs The intercontinental play-offs will be... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 12:14
    Ispravak, ekipa koja bude 5ta u skupini za SP igra kvalifikacije sa 4om ekipom iz CONCAFA.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 11:55
    Ajmo Urugvajci, trgnite se!
    Obrisan korisnik