Nogomet

Prosinečki: "Došao sam stvoriti pobjedničku momčad"

Mihaela Bradovski • petak, 19.10.2012.
Prosinečki: "Došao sam stvoriti pobjedničku momčad"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Robert Prosinečki je krenuo u novi izazov. Nakon raskida ugovora s Crvenom zvezdom, uzeo je kraću pauzu i zatim pozitivno odgovorio na ponudu Kayserispora s kojim je vrlo brzo dogovorio suradnju...

Pomalo neočekivano je stigla vijest kako je Robert Prosinečki preuzeo Kayserispor. Odlazak Prosinečkog u Tursku je odrađen kako i treba, u tišini i bez medijske pompe i tek kada je sve bilo gotovo, objavljeno je da je postignut dogovor.

Na poziciji trenera zamijenio je gruzijsku nogometnu legendu Šotu Arveladzea, a već na prvom predstavljanju najavio je kako želi stvoriti dobru i pobjedničku momčad.

"Kayserispor ima visoke ciljeve u turskom nogometu i ja ću ih pokušati ispuniti. Dobio sam dosta informacija o momčadi i sretan sam što sam ovdje. U Kayserisporu sam vidio kvalitetu, imam podršku svih struktura kluba i nadam se da ćemo svi zajedno uspjeti u ostvarenju ciljeva i stvoriti pobjedničku momčad", rekao je Prosinečki.

Novi klub Roberta Prosinečkog u sezonu nije krenuo najbolje i trenutno je tek 15. sa sedam osvojenih bodova iz isto toliko odigranih kola. U posljednjem kolu je slavio na gostovanju kod Mersina i najavio da može nešto više, a Prosinečki će debi na klupi upisati u ponedjeljak kada u Kayseri dolazi Istanbul.

"Ovdje sam da napravim najviše što mogu, dam sve od sebe i stvorim momčad koja će pobjeđivati. Trebat će neko vrijeme da svoju filozofiju nogometa podijelim s igračima, ali na kraju ćemo stvoriti momčad koja će se do kraja boriti za pobjedu. Jedva čekam da počnem s radom, upoznam momčad i počnem ostvarivati rezultate s ovom respektabilnom skupinom igrača", dodao je Prosinečki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.10.2012. u 08:08
    Baš tako. Oprosti ako razmišljam svojom glavom. Gledaj ti Sulejmana i govori kako su oni divan narod a zadnjih 500 godina su gledali kako će ti pretke ako si Hrvat zaklati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2012. u 16:11
    prošle sezone su završili 11. u ligi,vjerujem da ih Robi može puno bolje plasirati,stoga sretno Žuti!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2012. u 15:25
    Ako mu daju vremena posložit će to Robi.
    Obrisan korisnik
  • Mihalj19.10.2012. u 15:07
    i onda će mi netko reć da je on veliki trener i da je on biliću sve slagao, a ode u ovaj klub za koji je rijetko tko čuo, budimo realni..
    Mihalj
  • Obrisan korisnik19.10.2012. u 14:45
    Klub posljendnjih godina pada u snazi ali je sigurno najbolji iza jake četvorke Fenerbahcea,Galatasaraya,Besiktasa i Trabzonspora. Sretno Robi!
    Obrisan korisnik