Rukomet

Šarić: "Očekuje nas neizvjesna utakmica i mlada Zagrebova ekipa željna dokazivanja"

Zvonka Keliš • subota, 20.10.2012.
Šarić: "Očekuje nas neizvjesna utakmica i mlada Zagrebova ekipa željna dokazivanja"
Foto: Davor Sajko

Pred aktualnim španjolskim rukometnim prvakom zanimljiv je ogled četvrtog kola Lige prvaka u sklopu kojeg će snage odmjeriti s rukometašima CO Zagreba. Ono što očekuje momčad Barcelone jesu Zagrebova mladež, želja na učenjem i dokazivanjem te puna zagrebačka Arena, a upravo o svemu tome nekoliko je riječi kazao i gostujući vratar Danijel Šarić.

Momčad španjolskog prvaka Barcelone u petak je poslije podne sletjela u Zagreb gdje će dan kasnije snage odmjeriti s rukometašima Zagreba u sklopu četvrtog kola natjecanja za prvaka Europe. Katalonska je ekipa odlično otvorila sezonu kako u Ligi Asobal tako i u Ligi prvaka te sada čeka svoju četvrtu pobjedu, dok će Zagrebaši pokušati prirediti iznenađenje kao i u protekloj sezoni kada su u gostima, točnije, u Blaugrani, svladali jednu od najboljih rukometnih momčadi svijeta.

Odličan vratarski tandem Šarić-Šterbik ove je sezona jedna od ključnih karika svake Barcelonine pobjede te svakog njenog uspjeha, a upravo Danijel Šarić netom po dolasku u Zagreb kazao je nekoliko riječi o onome što njega i njegove suigrače očekuje u subotu u zagrebačkoj Areni: "Nikako ne očekujem glatku pobjedu, zadnje dvije utakmice u Ligi prvaka smo odigrali jako komotno, a protiv Minska se dobro namučili. Sutra nas očekuje neizvjesna utakmica, po mom mišljenju došli smo dobro pripremljeni, ulazimo s oprezom u susret upravo zato što se radi o mladoj i perspektivnoj ekipi Zagreba koja ima glad za pobjedom i dokazivanjem", izjavio je Šarić za crosport.hr.

Mladoj ekipi CO Zagreb zasigurno na njihovu putu u Ligi prvaka nije lako, a dolazak Barcelone u glavni hrvatski grad može joj biti prilika za učenje, ali i dokazivanje: "Imaju Zagrebaši sutra jako lijepu priliku da se dokažu u ovoj situaciji stoga mi u utakmicu ulazimo s dozom opreza i neće nam biti nimalo lako kao ni njima."

Dobro su Barcelonini igrači, ali i njena struka proučili Zagrebovu pomlađenu momčad, a sam Šarić izdvojio je i nekoliko igrača za koje smatra kako su ključni za dobre nastupe hrvatskog prvaka: "O današnjoj momčadi Zagreba znamo dosta, golman Ivić jako je interesantan, tu su braća Valčić, pivot Marić kojeg sam primijetio prošle godine, a tu je i slovenski reprezentativac Špiler."

"Radi se o jednoj, kako bih ja rekao, mješavini starosjedioca i novih perspektivnih igrača koji se žele dokazati i pokazati. Očekujemo da će nas dočekati na nož, što je normalno", dodao je vratar Barcelone.

Puna Arena Zagreb dočekat će igrače Xavija Pascuala, no to nimalo ne smeta Šarića, upravo suprotno: "Super da je Arena puna, nema nikakvog straha, razlog više da damo maksimum, to je prelijepo. Ovdje publika razumije rukomet, znaju bodriti prije svega svoju ekipu, dok nama daju još veći motiv da što bolje igramo."

Trener domaćina, Slavko Goluža, prije nekoliko je dana otkrio Zagrebov plan do pobjede, cilj mu je, naime, pošteno izmoriti suparnika te potom pojuriti po pobjedu što je sam Šarić i očekivao: "Normalno je i sportski da nas žele izmučiti i napraviti dobar rezultat, osobno na to gledam pozitivno. Naravno da ćemo i mi njih namučiti, i obranu i golmane te napraviti puno kontri. Treću godinu dolazim ovdje i svaki put se dobro provedem. Dolazi mi i rodbina iz Siska i Osijeka na utakmicu. To je super, očekujem pravi spektakl", za kraj je kazao vratar Barcelone Danijel Šarić.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!