Nogomet

Video: Srna ušao s klupe i asistirao, Šahtaru 12. pobjeda u 12 utakmica

Josip Tolić • subota, 20.10.2012.
Video: Srna ušao s klupe i asistirao, Šahtaru 12. pobjeda u 12 utakmica

U prvoj utakmici 12. kola ukrajinske Premier lige momčad Šahtara u Donecku je svladala Iličevec 2:1 i tako nastavila niz pobjeda koji traje od starta ove sezone. Za Rudare je u nastavku priliku dobio Darijo Srna i odužio se asistencijom za izjednačujući gol samo tri minute nakon toga. Eduardo, pak, nije nastupio.

Fantastičan niz na početku sezone ukrajinskog nogometnog prvenstva Šahtar je pretvorio u prednost s kojom će već sada moći mirno dočekati zimsku stanku. Izabranici Mircee Lucescua i u 12. su kolu upisali pobjedu, ovaj put protiv Iličevca. Bilo je 2:1, a veliki obol pobjedi narančastih dao je hrvatski reprezentativac Darijo Srna.

Gostujući sastav, koji drži sedmo mjesto na ljestvici, prvaku je zadao muke postigavši vodeći gol na Donbass Areni preko Fjomina u 37. minuti.

Na pauzi, međutim, domaći trener Lucescu radi važan potez; uvodi u igru Srnu i Ilsinha koji nakon samo tri provedene minute na terenu mijenjaju rezultat. Hrvatski kapetan Brazilca je poslužio sjajnom povratnom loptom, a on pogodio daljnji kut za 1:1.

Bio je to trenutak koji je slomio goste s obale Azovskog mora jer je samo pet minuta potom Stepanenko poentirao upotpunivši preokret. Treba reći i kako drugi hrvatski igrač u redovima momčadi iz Donecka Eduardo da Silva nije nastupio.

Na ljestvici Šahtar uvjerljivo vodi s 12 pobjeda iz 12 susreta uz gol-razliku 38:6. Slijede ga Dnipro i Dynamo s 12 bodova manje i utakmicom manje.

Foto: shakhtar.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava20.10.2012. u 12:28
    NAKLON....kapetane...školski...
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik20.10.2012. u 09:52
    Nevjerovatna dominacija Šahtara.
    Obrisan korisnik