Rukomet

Nexe završio europsko putovanje, Vukić i Meškov Brest slavili i na domaćem terenu

Zvonka Keliš • subota, 20.10.2012.
Nexe završio europsko putovanje, Vukić i Meškov Brest slavili i na domaćem terenu

Našički Nexe nakon minimalnog je poraza u Našicama u prvoj utakmici EHF Europskog kupa stigao u bjeloruski Brest kako bi u uzvratnom susretu snage odmjerio s domaćinom. Međutim, čvrsta obrana i raspoloženi Atajevas u potpunosti su zaustavili goste iz Našica koji su tako s novim porazom, ovoga puta od pet pogodaka razlike, završili svoj nastup u Europi ove sezone.

Meškov Brest - RK Nexe 35:30 (15:13)

EHF Europski kup, 2.kolo, uzvratna utakmica
BREST - ŠD Victoria
Suci: Henrik Makinen/Goran Jonsson (Švedska)

Meškov Brest: Charapenka (6 obrana), Božić (3 obrane); Kaliansniou, Atajevas 15, Knudsen 1, Novickis, Patotski, Kniazeu 3, Shumak 2, Vukić 5, Baranau 6, Grosas, Karačić, Tatarin 3, Ushal, Valyntsau
Trener: Miglius Astrauskas

RK Nexe: Šunjić (9 obrana), P. Lelić (8 obrana); Kozina 2, Mataija 2, Eter 1, F. Lelić 3, Mrđenović 1, Varvodić, Markotić 7, Slišković 10, Vujić 1, Vozab, Obranović 3, Ivić
Trener: Kasim Kamenica

Sedmerci: Meškov Brest: 4/4; RK Nexe 3/4
Isključenja: Meškov Brest: 6 min.; RK Nexe: 8 min.

Bjeloruski Brest bio je domaćin posljednjeg od tri u nizu dvoboja domaće ekipe Meškova te našičkog Nexea. Nakon što je u Našice na prvu utakmicu drugog kola EHF Europskog kupa momčad Meškova stigla bez osmorice svojih rukometaša te samo s tri vanjska igrača uspjeli su se Bjelorusi posložiti te ostvariti minimalnu pobjedu (31:30) da bi potom uvjerljivo bili poraženi od istog protivnika u sklopu Regionalne lige dva dana kasnije. Na njihovu terenu u subotu je poslije podne stoga bilo vrijeme da pokažu što sve znaju.

Predvođeni odlično šuterski raspoloženim Atajevasom te čvrstom obranom Bjelorusi su kod kuće, pred svojom publikom, stigli do novoga slavlja, ovoga puta s pet pogodaka razlike (35:30) čime su produljili svoje europsko putovanje, a okončali ono od Našičana. Međutim, morali su u susretu biti koncentrirati svih 60 minuta budući da gosti do samoga kraja nisu odustajali od borbe za pobjedu.

Najbolji su bili...

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Nerijus Atajevas s čak 15 postignutih pogodaka, šest ih je dodao Maksim Baranau, dok se Ljubo Vukić pet puta upisao u strijelce. Bjeloruski vratari Charapenka i Božić zajedno su sakupili devet obrana, dok su zajedno bolji bili Perica Lelić i Šunjić sa 17 obranjenih udaraca.Najbolji kod Nexea bio je Slišković s deset pogodaka, dok je Markotić sedam puta zatresao bjelorusku mrežu.

Susret u Brestu otvoren je neiskorištenim napadom domaćina, naime, Mate Šunjić među Nexeovim vratnicama biva siguran te brani pokušaj domaće momčadi. Na drugoj strani, Markotić ne griješi te postiže prvi pogodak u susretu. Izjednačeno je, međutim, bilo tek uvodnih nekoliko minuta budući da se Meškov polako, ali sigurno počinje odvajati od svog suparnik te odlazi na 4:2 da bi bivši Zagrebaš Ljubo Vukić nekoliko trenutaka kasnije postavio i 5:3.

Uspijeva se gostujuća momčad približiti domaćoj sredinom prvoga dijela (5:6) da bi Slišković potom nakon nove dobre reakcije Šunjića vratio ogled na početak (6:6). Odlično raspoloženi Atajevas se ni tada ne zaustavlja te vrlo brzo odvodi domaću ekipu ponovno na +2 (8:6). Nexe se trudi, no momčad Bresta gradi svoju prednost te se postepeno sve više odvaja od svog suparnika (9:7, 13:8). Grosas potom dobiva crveni karton zbog udaranja Varvodića u lice, dok post Nexea na otvaranju same završnice prekida Markotić koji započinje serijom kojom Nexe do isteka prvoga dijela stiže na dva pogotka zaostatka (13:15).

Nastavak susreta otvoren je odličnom igrom domaćina koji nakon novog pogotka Atajevasa za 17:13 preko Vukića odlazi na 19:14, dok je vratima raspoložen i Charapenka. Nakon devetog pogotka sjajnog Atajevasa za 21:14 pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno, čvrsta domaća obrana i raspoloženi šuteri u napadu osigurali su Meškov Brestu prednost koju je bilo tek potrebno očuvati do samoga kraja.

Tek su desetak minuta prije konca susreta gosti preko Kozine stigli na minus četiri (24:28), no s dva pogotka Vukića za 33:27 prilikom ulaska u posljednjih pet minuta gostujuća se momčad polako trebala pomiriti s porazom. Končano, Meškov Brest s pobjedom 35:30 odlazi u treće kolo EHF Europskog kupa te će svog protivnika saznati nakon ždrijeba 23. listopada, dok momčad Nexea završava svoj put u Europi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!