Rukomet

Šterbik: "Iznenadili su nas, na momente mi se činilo da bi Saračević, Jović i Goluža odigrali brže"

Iz Arene Zagreb: Damir Žbulj • subota, 20.10.2012.
Šterbik: "Iznenadili su nas, na momente mi se činilo da bi Saračević, Jović i Goluža odigrali brže"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba s Barcelonom su bili ravnopravni 30 minuta, no, u nastavku utakmice gosti su pokazali klasu, podigli tempo utakmice, kaznili sve propuste Zagrebaša te slavili s velikom razlikom. Trener Barce Xavi Pascual i vratar Arpad Šterbik zadovoljno su mogli čekati avion za povratak kući, dok je Slavko Goluža i u porazu našao nekoliko pozitivnih stvari.

Visokih 11 razlike na kraju je bila prednost Barcelone. 32:21 možda i zvuči poražavajuće, ali Barcelona je odigrala ozbiljnu utakmicu i u drugom poluvremenu jednostavno 'razbila' CO Zagreb. Podsjetile su te minute na sve one utakmice Zagreba i Barcelone u 90-tim godinama prošlog stoljeća, kada su Španjolci brzim kontrama i polukontrama redovito samljeli Zagrebaše.

Šteta, jer je u prvih 30 minuta Zagreb izgledao jako dobro, ali se ipak na predah otišlo s rezultatskim minusom. Već tada se mogla predvidjeti sudbina domaćeg sastava na kraju dvoboja.

"Čestitao bih Barceloni na pobjedi. No, šteta zbog prvog poluvremena. Igrali smo dobro, ali u završnici smo previše griješili, olako smo prodali neke lopte i umjesto da na odmor odemo s tri ili četiri gola viška, vratili smo ih u život," naglasio je trener CO Zagreba Slavko Goluža.

Previše smo se istrošili za taj rezultat," dodao je Keta.

Goluža je u nastavku dvoboja rotirao ekipu kako bi svi dobili šansu na terenu i atmosferu u dvoboju protiv ovakvog velikana: "U drugom poluvremenu, priliku sam dao svima, jer moraju osjetiti ovu dvoranu. Možda su imali malo previše respekta, ali to je Barcelona."

"Vrijeme radi za nas"

Goluža je istaknuo Arpada Šterbika, kao ključnu kariku Barcelone, jer je svojim obranama u ključnim momentima ipak dao dodatnu prednost svojoj ekipi: "Moram pohvaliti i Šterbika, koji jeza mene najbolji vratar svijeta i zato brani u Barceloni."

Šterbik pohvalio Ivića

Dobro raspoložen bio je Arpad Šterbik, legendarni vratar, koji je pred početak ove sezone stigao u Barcelonu i odmah se dobro snašao u novom okruženju. I on je pohvalio svog mladog kolegu sa suprotne strane terena: "Mali Ivić bio je sjajan. Držao je Zagreb čitavo prvo poluvrijeme u igri, ali ne može vratar sam dobiti cijelu utakmicu."

Šterbik je naglasio kako mu se činilo da CO Zagreb namjerno igra sporo, kako bi ih iznenadio: "Moram priznati da su nas malo izbacili iz takta."

"Činilo mi se na momente kako bi Saračević, Jović i Goluža, odigrali brži rukomet," naglasio je odlično raspoloženi vratar, za mnoge i najbolji na svijetu.

Goluža je svjestan kako s ovim igračima jednostavno ne može još uvijek parirati najboljim svjetskim rukometnim kolektivima, ali je naglasio kako vrijeme radi za njih i kako će ova momčad imati još puno toga za pokazati u budućnosti: "Nije lako igrati 5-1 čitavu utakmicu. Puno smo se trošili, ali drago mi je bilo vidjeti neke od mladih igrača kako su u nekim trenucima odigrali bez respekta. Mandalinić je pokazao kakav je potencijal, a Ivić je dokazao sa svojih 14 obrana zašto je naš prvi golman i zašto je pozvan u reprezentaciju."

Trener gostiju Xavi Pascual mogao je zadovoljno planirati out natrag u Barcelonu, jer je njegova ekipa odigrala upravo onako kako je od nje i tražio: "U globalu smo odigrali jednu jako dobru utakmicu. U prvom poluvremenu Zagrebova obrana je bila jako dobra, ali u nastavku smo uspjeli podignuti ritam, gdje nam nisu mogli parirati."

"Naša obrana s druge strane bila je jako, jako dobra, a trčanjem i kontrom i polukontrom nadoknadili smo u nastavku sve propušteno.

Zadovoljan sam svojim igračima, nastavit ćemo tako i dalje," poručio je trener Katalonaca.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Füchse Berlin31:27Kadetten
Dinamo Minsk29:24OTP Bank Pick Szeged
RK Zagreb21:32Barcelona
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.10.2012. u 12:21
    Stepancic ni u kom slucaju nije bolji igrac od Kopljara, mozda bude ali sada nije.Previse promasaja sa njegove strane. Mozda ima vise hrabrosti od Kopljara, ali isto tako se moze reci da Kopljar ima racionalniji sut, jer Luka je opizdi pored gola precesto.Kopljar je ipak stekao neko ime u svijetu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2012. u 11:13
    Ako ćemo statistiku onda :Luka 6/12 i -11,a Marko 7/10 i jedina pobjeda nad Barcom u zadnjih 20 godina.A što se tiče ovih mladih talentiranih igrača svi će oni dobiti šansu jer je to logičan slijed i jedini način da ZG dođe do love kao u sl.Duvnjaka,Kopljara...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2012. u 10:24
    dok je gopca u rukometu igrat će redikuli tipa kopljar, a stepančić, mandalinić i takvi talenti će grijati klupu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.10.2012. u 23:33
    I da, svjestan sam da isti ljudi sastavljaju roster Zagrepa i repke, zato i je Stepančić bušio mreže po Kataru dok je Kopljar imao rezervirano mjesto u Zagrebu na temelju ko zna kakvih kriterija...Valjda će sad Stepančić kakvu minutu na ime igara u Zagrebu, kad je već ono požeško zimzeleno drvo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.10.2012. u 23:29
    Okrećeš stvari u Markovu korist, ponovno. Poguranac Stepančiću je šest komada u Šterbikovoj mreži, a Kopljaru komentari kao tvoji. A što se mene tiče može Kopljar i do smrti igrati u reprezentaciji s golom u prosjeku u 60 minuta, ali pate rezultati...Nadam se da će se to promijeniti sada kad... [više na forumu]
    Obrisan korisnik