Rukomet

Pet pogodaka Pere Metličića nedovoljno za pobjedu u Rusiji

Ivana Strahija • petak, 19.10.2012.
Pet pogodaka Pere Metličića nedovoljno za pobjedu u Rusiji
Foto: Davor Sajko

U preostale tri utakmice elitnog razreda europskog rukometa, pobjede su upisali redom domaćini. Pero Metličić odradio je dobru utakmicu u dresu francuskih prvaka, no to nije bilo dovoljno da Montpellier uzme bodove u Rusiji.

Čehovski Medvedi - Montpellier 35:29 (19:15)

Pet pogodaka Pere Metličića nije bilo dovoljno da spasi Montpellier u Rusiji, gdje su gosti s -6 upisali svoj treći poraz u četiri kola Lige prvaka. Teško da bi tko očekivao takav start francuskih prvaka pred početak sezone, no sve je izglednije da Montpellier neće dočekati drugi krug Lige prvaka, sa svega bodom na kontu.

Naravno, gostujuća momčad u Čehov je stigla ozbiljno oslabljena izostankom svojih najboljih igrača, koji su pod sumnjom namještanja utakmice prošle sezone u domaćem prvenstvu. Igrali su stoga gosti najbolje što su mogli, do kraja prvog dijela imali -4, no u drugom je poluvremenu domaćin udvostručio prednost i zatvorio sva vrata mogućeg preokreta.

Bila je to sjajna utakmica ruskih prvaka, uz vrlo dobro izdanje dvaju najboljih strijelaca, Šeimenka i Šiškareva, sa po šest pogodaka. U desetkovanoj ekipi Montpelliera, osim Metličića, dobar je učinak imao Accambray, koji je mrežu protivnika pogodio deset puta.

HCM Constanta - Celje Pivovarna Laško 22:17 (10:5)

U sjeni velikog dvoboja u Mađarskoj, u Rumunjskoj je također odigran dobar susret u kojem je domaća Constanta došla do prve svoje pobjede ove sezone. Izjednačila se tako na tablici grupe B sa svojim protivnikom u četvrtak, Celjem, ali i Atletico Madridom, pa sve tri ekipe pred sobom imaju teške susrete kako bi izborile prolazak u drugi krug.

U Rumunjsku su hrvatski susjedi otputovali pojačani za povratnike Mlakara i Žvižeja, no još uvijek im nedostaje nekolicina prvotimaca. To se primijetilo na početku susreta, kad Constanta odlazi prvo na 4:0, a onda i na 7:1. Veliki je utjecaj na čak 15 neiskorištenih šuteva Slovenaca u prvom dijelu imao Popescu, koji je u prvih 30 minuta upisao 10 obrana.

U drugom poluvremenu se stvari nisu previše promijenile, iako su Zelenovič i Mačkovšek uspjeli smanjiti na -3, no tada je isključen Poteko i Rumunji su se vratili na sigurniju prednost.

Trener Celja Vladan Matič nije bio razočaran zbog poraza, kaže da nije sramota izgubiti, nego: "Imali smo 18 izgubljenih lopti, večinom tehničkih pogrešaka, katastrofalno smo igrali u napadu i razbranili odličnog vratara. No, odgovornost preuzimam na sebe. Ja sam odgovoran što su moji igrači srljali, što su imali toliko tehničkih pogrešaka, što smo imali užasnu realizaciju... Jako sam ljut i sram me, ovo je ogroman korak unazad za moju momčad."

Dinamo Minsk - Pick Szeged 29:24 (17:10)

Bjeloruska momčad upisala je svoju prvu pobjedu sezone, protiv ne baš tako lakog protivnika iz Mađarske. Čak dapače, momci Laszla Skaliczkog su odlučno krenuli u utakmicu i poveli 2:1 uz pogotke srpskog internacionalca Prodanovića i Slovaka Šulca. Odgovara s domaće strane Onufrijenko pa Dinamo okreće na 4:2, no Blažević i Zubai izjednačuju na 4:4.

Bilo je to ujedno i posljednje izjednačenje gostiju, jer domaćini na krilima vratara Bogdanova nezaustavljivo kreće naprijed i uskoro ima 12:6, a situacija se za Mađare samo pokvarila do kraja poluvremena.

U nastavku je Dinamo nastavio s dobrom igrom i stigao do 19:11 prije no što su se gosti probudili i poboljšali igru te smanjili na 23:20. Tada je na scenu stupio najbolji strijelac u domaćim redovima, crnogorski rukometaš Sevaljević (9) i svojim sigurnim realizacijama utro put do pobjede Dinama.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Füchse Berlin31:27Kadetten
Dinamo Minsk29:24OTP Bank Pick Szeged
RK Zagreb21:32Barcelona
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!