Liga prvaka - Skupina D, 4. kolo, 20.10.2012, 18:00 h
RK Zagreb
RK Zagreb 21:32(12:13) Barcelona
Barcelona

Sjajno prvo poluvrijeme nedovoljno Zagrebašima za slavlje nad velikom Barcelonom

Iz Arene Zagreb:Zvonka Keliš • subota, 20.10.2012.
Sjajno prvo poluvrijeme nedovoljno Zagrebašima za slavlje nad velikom Barcelonom
Foto: Kristijan Komarica

Momčad hrvatskog prvaka CO Zagreba u svojoj je Areni u sklopu četvrtog kola rukometne Lige prvaka ugostila katalonskog diva Barcelonu te joj je u prvih 30 minuta na terenu pokazala kako se i mladi igrači hrabrih srca mogu nositi s najvećim protivnicima. Međutim, španjolski je prvak u nastavku odlučio pokazati svu svoju raskoš te je na koncu upisao novu uvjerljivu pobjedu u natjecanju za prvaka Europe.

CO Zagreb - Barcelona Intersport 21:32 (12:13)

Liga prvaka, 4. kolo, skupina D
ZAGREB - Arena Zagreb, Gledatelja: 11.200

CO Zagreb: Ivić (14 obrana), Kelentrić (3 obrane), Stevanović; Skoko, Marić 4, Stepančić 6, Matulić, Matić, Šprem, Špiler 1, Batinović, Horvat 6, J. Valčić, Sršen, T. Valčić 1, Mandalinić 3
Trener: Slavko Goluža

Barcelona Intersport: Šterbik (10 obrana), Šarić (1 obrana); Nöddesbo 3, Garcia 6, Tomas 1, Entrerrios 1, Sorhaindo 2, Sarmiento 3, Montoro 3, Gurbindo, Jernemyr, Aguirrezabalaga 2, Rutenka 4, Stranovsky 2, Rocas 4, Morros 1
Trener: Xavier Pascual

Sedmerci: CO Zagreb: 4/5; Barcelona Intersport: 2/2
Isključenja: CO Zagreb: 2 min.; Barcelona Intersport: -

Aktualni prvak Španjolske odlično je otvorio sezonu te je sa stopostotnim učinkom kako u nacionalnom prvenstvu tako i u natjecanju za prvaka Europe stigao u goste rukometašima CO Zagreba. Hrvatski prvak je, pak, ogled četvrtog kola Lige prvaka dočekao s ostvarenom pobjedom, remijem te minimalnim porazom, kao i pomlađenom momčadi za koju se ponadao da može iznenaditi moćnog katalonskog diva kao i protekle sezone u Blaugrani.

Slavko Goluža od prve je minute na teren poslao svoju standardno najbolju momčad kako bi pokazala zube jakom i do sada neporaženom suparniku. Među Zagrebovim vratnicama mladi Filip Ivić ponovno je bio trenerov prvi odabir, dok su ispred njega svoja mjesta u obrani zauzeli kapetan Zlatko Horvat, kao i Luka Stepančić, Domagoj Sršen, David Špiler, Tonči Valčić, dok je na prednjem standardno zaigrao Lovro Šprem.

Prvi napad u dvoboju pripao je gostujućim rukometašima čiji kapetan Victor Tomas ne biva uspješan u svoj pokušaju s krila budući da mu se na putu našao Zagrebov vratar. Nakon što prvi Zagrebov napad Stepančić ne uspijeva iskoristiti, minutu kasnije kapetan Horvat lijepom kontrom postiže pogodak za 1:0, a potom odličnim lobom sa sedam metara osigurava i +2 domaćina.

Sjećanje na Iztoka Puca

Na dan velikog dvoboja CO Zagreba i Barcelone svi zaljubljenici u rukomet i šire prisjećaju se prerano preminulog sjajnog rukometaša Iztoka Puca koji je točno prije godinu dana svojim odlaskom rastužio rukometni svijet. Upravo stoga puna zagrebačka Arena netom prije početka ogleda velikim je i dugim pljeskom odala počast nekad sjajnom Pucu.

Na svoj prvi gol španjolska je ekipa morala čekati pune četiri minute, uspješan jest Dani Sarmineto, a nakon njega i Nöddesbo za prvo poravnanje u ogledu. Uslijedila je potom obrana novog vratara Barcelone, Arpada Šterbika, ali i novi realizirani sedmerac Horvata. Zagrebov kružni napadač Marino Marić potom odvodi svoju ekipu ponovno na dva gola prednosti, a Stepančić povisuje to na +3 (5:2).

Međutim, nije dugo trebalo gostima da se približe pa tako preko Stranovskog, Morrosa i Rutenke izjednačuju rezultat na 5:5.

Odličnim obranama u prvome dijelu mladi Ivić opravdava povjerenje trenera te sprječava Barcelonu u njenim pokušajima, a upravo to koriste Marić i Horvat kako bi odveli hrvatskog prvaka na 9:5. Xavi Pascual tada shvaća ozbiljnost situacije te minutom predaha budi svoje momke koji vrlo brzo hvataju priključak te pušu za vrat domaćoj momčadi.

Nakon gostujuće serije 3-0 Barca se opasno približila Zagrebašima (9:10), no ukazuju se tada Stepančić i Horvat u napadu, kao i Ivić svojom devetom obranom te CO Zagreb ponovno ima sigurnijih +3 (12:9). Uzbudljivo je stoga bilo u samoj završnici dvoboja u kojoj Raul Entrerrios, Montoro i Garcia vraćaju susret na početak, ali i odvode španjolskog prvaka do prvog vodstva (13:12). Unatoč odličnim reakcijama Ivića na golu te njegovih 12 obrana u prvom dijelu, domaća ekipa ne uspijeva isokristiti svoja posljednja dva napada, a ni njihov suparnik ne biva uspješniji te se na odmor ide s gostujućih minus jedan.

A najbolji su...

Najefikasniji u redovima CO Zagreba bili su Luka Stepančić i Zlatko Horvat s po šest postignutih pogodaka, dok je Marino Marić dodao njih četiri. Odličan je među Zagrebovim vratnicama bio mladi Filip Ivić s 14 obranjenih udaraca od kojih je 12 skinuo samo u prvome dijelu. Najbolji kod pobjednika bio je, pak, Juan Garcia također sa šest golova, dok su po četiri zabili Sjarhej Rutenka i Albert Rocas. Odličan je, međutim, kod Barcelone bio vratar Arapd Šterbik koji je obranio deset lopti.

Luka Stepančić razveselio je do tada bučnu Arenu na samom startu drugoga poluvremena pogotkom za 13:13, a stariji brat Valčić i novim domaćim vodstvom 14:13. Međutim, upravo tada je proradila ona prava Barcelonina obrana i još bolji napad te gosti serijom od četiri uzastopna pogotka odlaze na 17:14, a tek se Stepančić tada jedini mogao nositi s momcima Xavija Pascuala.

Bezidejno je u narednih čak 13 minuta izgledao napad domaće ekipe, dok su svoju pravu igru, od čvrste obrane do vrlo dobrih ideja i realizacija u napadu, na parketu pokazali Barcelonini igrači koji se velikom serijom 7-0 odvajaju na potom nedostižnih 24:15. Ni promjena na vratima, točnije ulazak iskusnog Marija Kelentrića, nije pomogao Zagrebašima pri zaustavljanju moćnih Katalonaca koji tek tada pokazuju svu svoju raskoš.

Ulazak u samu završnicu ogleda razbudio je Zagrebove dečke, kao i njihove navijače, naime, Stipe Mandalinić prekida domaći post, a pridružuje mu se i pivot Marić koji tako smanjuju zaostatak svoje ekipe na minus šest (18:24). Međutim, njihov protivnik ne usporava svoj ritam već sigurno i moćno korača prema novoj uvjerljivoj pobjedi s 11 pogodaka razlike (32:21).

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Füchse Berlin31:27Kadetten
Dinamo Minsk29:24OTP Bank Pick Szeged
RK Zagreb21:32Barcelona
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.10.2012. u 22:15
    nije problem u bijelim lavovima nego u publici koja dolazi na utkamicu jer je dobila negdje karte i jer nema sto raditi. Dok god je takva kazalisna publika nikada nece biti vrhunska atmosfera. Koju cak niti medvescak sa svojim odlicnim navijacima ne moze napraviti u Areni.Ta dvorana nije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.10.2012. u 20:50
    Sramota je da puna dvorana na +4 suti, umjesto da se protivniku sledi krv u zilama. Oni bijeli lavovi se nemaju pravo nazivati navijackom skupinom. Danasnji gledatelji su bili tamo da ih se vidi, a trecina valjda ni pravila ne zna. Ocekivao sam barem vecu borbu i zelju za dokazivanjem mladih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik