Rukomet

Josip Valčić: "Presudilo je Barcelonino iskustvo i veća kvaliteta, a ja sam igrao jako loše"

Ivan Dominik • nedjelja, 21.10.2012.
Josip Valčić: "Presudilo je Barcelonino iskustvo i veća kvaliteta, a ja sam igrao jako loše"
Foto: Davor Sajko

Rukometaši hrvatskog prvaka te povremeni reprezentativci Lijepe naše, Josip Valčić i Lovro Šprem, također su sudjelovali u 32:21 porazu Zagrebaša od Barcelone na domaćem terenu. Obojica su bila vrlo nezadovoljna igrom, razočarana rezultatom, ali su sve svoje i slabosti ekipe stoički priznali i to s pozitivnim pogledom na budućnost...

Hrvatski reprezentativac i srednji vanjski CO Zagreba, Josip Valčić nije bio zadovoljan onim što je on kao i igrač zajedno sa svojom momčadi pružio u utakmici Lige prvaka protiv Barcelone. Valčić je pronašao dosta razloga za uvjerljiv poraz Zagrebaša: "Danas je presudilo njihovo iskustvo i veća kvaliteta. Borili smo se, iako smo na početku igrali dobro i startali vrhunski u susret. Ali, nekako smo kasnije padali i kao da smo upali u veliku rupu i nismo se uspjeli izvući iz nje", poručio je Joso.

Zadranin je potom naveo i nekoliko razloga za kroničan pad u igri momčadi Slavka Goluže: "Mladost, neiskustvo prije svega, a onda i puno grešaka koje smo radili što je utakmica više odmicala", rezolutan je i razočaran bio Valčić koji je dodao: "A protiv te velike Barcelone vidite što se dogodi kada tako igrate i kada se puno griješi", kazao je.

Nastavio je u istom tonu objašnjavati razloge poraza, posebno se dotaknuvši drugog dijela i samog kraja dvoboja: "Probali smo se vratiti, ponovo smo u drugom poluvremenu krenuli jako, ali nekako opet kao da smo bili u nekom grču, u nekom strahu. I jednostavno nikako do kraja utakmice nismo uspijevali izaći iz te 'crne rupe', što nas je na kraju i koštalo ovakvog poraza."

Zaključno je mlađi brat Valčić prokomentirao i svoj nastup, kojim nikako nije bio zadovoljan. Svoju je igru protiv Blaugrane ocijenio riječima: "Pa, loše, jako loše. Bit će idući put bolje".

Šprem mora ponovno pogledati utakmicu: "Ključno je bilo drugo poluvrijeme"

Jednako razočaran nakon susreta bio je i Lovro Šprem, lijevo krilo Zagreba, koje je također priznalo Barceloni da je bolja: "Ključno je bilo drugo poluvrijeme u kojem su nas stisnuli i ne znam koliko minuta uopće nismo zabili gol. Ništa nam nije polazilo za rukom, a i ono što jest i kada bismo nešto odigrali dobro, to bi Šterbik obranio i za te stvari jednostavno nismo imali rješenja. No, ništa, utakmica je gotova, izgubili smo i mi se sada okrećemo idućim utakmicama koje su pred nama", pokušao je Lovro rezimirati događaje s parketa.

No, bio je i optimističan glede idućih dvoboja koji su pred Zagrebašima: "Moramo se početi pripremati za iduće utakmice, iz ove izvući pouke i pokušati pronaći ono što ne smijemo raditi u budućnosti. Sutra je novi dan", nastavio je mlađi Šprem, kojem je Arpad Šterbik obranio mnoštvo izglednih prilika.

Na pitanje je li mislio da Zagreb može zaprijetiti jakoj Barceloni, 22-godišnjak je kazao: "Mislio sam da možemo, ali uopće nisam bio svjestan što nam se dogodilo i što se događalo u tom drugom poluvremenu. Ne znam morat ću ponovo pogledati utakmicu jer kada sam dignuo glavu u nastavku, vidio sam "plus devet" za njih, a kada Barcelona ima takvu prednost, ili pak pet ili šest golova viška, onda je to gotovo", komentirao je.

"Ambijent je bio odličan i stvarno me to ugodno iznenadilo. Mislim čak i da je cijela dvorana bila popunjena. No, nismo danas bili na razini, obuzela nas je i trema, međutim, još uvijek se mi tek uigravamo i mislim da rastemo te da možemo samo biti sve bolji", dodao je za kraj Šprem također pohvalivši navijače, kao i brojni njegovi suigrači.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!