Rukomet

Rutenka: "Za Zagrebovu budućnost sve ovisi o tomu koliko će ova ekipa ostati zajedno"

Ivan Dominik • subota, 20.10.2012.
Rutenka: "Za Zagrebovu budućnost sve ovisi o tomu koliko će ova ekipa ostati zajedno"
Foto: Davor Sajko

Barcelona je u Zagrebu protiv hrvatskog rukometnog prvaka slavila dosta uvjerljivo, s 11 golova razlike, no igrački Španjolci i nisu bili toliko bolji, koliko sugerira rezultat. Na to, ali i mnoge ostale interesantne stvari o Zagrebu osvrnuo se i ponajbolji gostujući rukometaš, Siarhei Rutenka...

Iako je njegova momčad iskusno, ali uz ponešto poteškoća, slavila protiv mlade i nove momčadi Zagreba, Bjelorus Siarhei Rutenka nije govorio kako je Barcelona lakoćom apsolvirala Zagrebaše: "Zagreb je dosta dobro igrao obranu, natjerao nas je da se namučimo za golove i kako bismo došli u neke prilike. Morali smo se boriti protiv njih i zato smo sretni jer smo na kraju utakmice uspjeli slaviti i izaći kao pobjednici. No, oni su pokazali kakva su momčad i da mogu biti vrlo opasan protivnik za bilo koga u grupi", započeo je bivši slovenski reprezentativac.

Bio je i dosta zatvoren te enigmatičan o stvarima koje su se na poluvremenu odvijale u svlačionici njegove ekipe, a na pitanje što je Xabi Pascual rekao igračima na odmoru Rutenka je odgovorio: "Ništa posebno, pričali smo o stvarima o kojima smo se dogovarali prije utakmice i koje smo morali napraviti, a nismo uspjeli u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu smo otklonili neke poteškoće u ekipi i neke izvan rukometne stvari kojih je bilo u prvom poluvremenu i stoga smo se tada uspjeli odmaknuti od Zagreba velikom razlikom."

I Rutenka pohvalio Ivića

"Zagrebaše je u utakmici dugo držala sjajna igra njihova golmana. Branio je stvarno vrhunski, pogotovo u prvom poluvremenu zbog čega se nismo uspjeli 'odlijepiti' od njih već u prvom dijelu"

Gotovo dva metra visoki 31-godišnji Bjelorus koji ima i slovensko i španjolsko državljanstvo, bio je oduševljen ambijentom u Areni Zagreb: "Publika je bila ekstra, stvarno je bila super atmosfera i to je njima bio dodatni poticaj uz to što je i inače uvijek teško igrati ovdje jer Zagreb uvijek ima dobru ekipu".

Osim toga Rutenku sa Zagrebom i Hrvatskom dijele i neke sentimentalne stvari te emocije, kojima je također progovorio: "Drago mi je što sam bio ovdje i što sam opet došao, osobito zbog ljudi koje znam ovdje i koje sam uspio vidjeti ili posjetiti. Volio bih da mogu to ponavljati i češće, ali šteta je što uvijek idemo čarterom pa se ne mogu nikada dulje zadržati koliko bih želio i volio."

Budući da Zagrebaši imaju novo oformljenu i vrlo mladu ekipu, lijevi je vanjski Barcelone prokomentirao njihov potencijal i budućnost: "Za Zagreb je bitno da što dulje zadrži ovu ekipu jer o tomu ovisi koliko može u budućnosti napraviti vrhunskih rezultata. Smatram da ova momčad ima veliku i lijepu budućnost pred sobom i sretan sam što sam danas uspio dobro odigrati protiv njih, osobito u obrani, jer su Zagrebaši bili vrlo dobri. Mislim da će takvi, ali i sve bolji, biti i dalje jer imaju potencijala za to, no kažem, sve ovisi koliko će dugo ostati na okupu i zajedno raditi i trenirati", bio je jasan Rutenka.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!