Rukomet

Ivić: "Barcelona se ipak pokazala kao prejak protivnik"

Ivan Dominik • subota, 20.10.2012.
Ivić: "Barcelona se ipak pokazala kao prejak protivnik"
Foto: Davor Sajko

CO Zagreb poražen je na domaćem parketu zagrebačke Arene od velike i jake Barcelone rezultatom 32:21. No, visok je poraz ostao čak i u sjeni sjajne partije novog Zagrebova prvog vratara, 20-godišnjeg domaćeg dečka Filipa Ivića, koji je s 14 obrana, od čega nekoliko fenomenalnih i vrlo efektnih, u 40 minuta na parketu uspio oduševiti brojne ljude u rukometu i oko njega, ali i zagrebačku publiku...

Zvijezda i priča zagrebačke večeri nakon poraza Croatia osiguranja od (pre)jake Barcelone bio je mladi 20-godišnji hrvatski vratar, Filip Ivić, koji je utakmicu zaključio i ozlijeđen, ali i sretan učinjenim. Dao je i komentar susreta koji je ostao za njim: "Došla nam je velika Barcelona, ekipa koja sigurno spada među najbolje dvije momčadi svijeta i koja će sigurno ove godine igrati Final Four Lige prvaka. Dobro smo se držali, puno bolje u prvom nego u drugom poluvremenu. Po mom mišljenju je to čak bilo i iznenađujuće dobro, obrana je bila vrlo dobra, polukontra još bolja...", govorio je Zagrepčanin.

O pozivu u reprezentaciju

"Stvarno još uvijek ne mogu vjerovati, kad sam vidio poziv bio sam presretan i oduševljen. To mi je bio dječački san jer sam uvijek kao klinac išao po rukometnim utakmicama i gledao ih te jednog dana sebe zamišljao na tom mjestu. Evo sada sam dobio i poziv za reprezentaciju i želim se zahvaliti svima na podršci, treneru Goluži i stručnom stožeru koji će mi dati priliku, a ja se nadam da ću svojim obranama taj poziv i to povjerenje i opravdati."

Međutim, Zagreb je pozitivnog i boljeg rezultata stajao veliki pad i kriza u igri koja se dogodila u nastavku, a nju niti Ivić nije znao objasniti: "U drugom poluvremenu smo nažalost neobjašnjivo pali, što su oni iskoristili jer imaju tu ubojito brzu kontru i brza krila. Imaju i odlične zamjene, praktički na svakoj poziciji po dvojicu igrača za koje se ne zna tko je bolji kada uđe u igru", dodao je i nahvalio svog starijeg kolegu na vratima Katalonaca: "Štrebik je bio sjajan na golu, mislim da je čovjek bio stvarno odličan, ne mogu to uopće komentirati, branio je sjajno!"

Pogledao je Ivić i malo u prošlost: "Žalit ćemo za Schaffhausenom i bodom u Minsku, međutim, idemo dalje, dolaze nam veliki Berlinčani i za njih ćemo se odsad pripremati, želimo i dalje biti sve bolji", kazao je danas prvi vratar Zagreba.

Ivić je pokušao i objasniti zašto je došlo do raspada Bijelih u nastavku dvoboja: "Tri gola smo samo zabili u 15 minuta, kažem, velika je šteta, ali i Šterbik se razbranio, makar mi nismo igrali kako treba, nismo se držali tih ranijih dogovora. Čim smo počeli križati na vanjskim pozicijama i raditi ono što znamo i što smo dogovorili, odmah su počeli i golovi padati. I Stipe je počeo zabijati golove. No, praktički su nas dobili na iskustvo, ima tu mnogo prekaljenih igrača za razliku od naše ekipe. I meni je ovo jedna od prvih ovako velikih i značajnih utakmica, trebat će i meni još dosta ovakvih utakmica da skupim iskustvo, pojašnjavala je velika hrvatska i Zagrebova nada, koja je i dodala:

O CO Zagrebu

"U Zagrebu sam presretan zato što sam dobio priliku i jer sam prošle godine bio treći golman, a sada sam prvi. Radio sam jako puno za ovo od samih početaka, a nadam se da sam to sve dobro iskoristio i da ću sa svakom utakmicom biti sve bolji."

"Kažem šteta, jer nam se protiv svih suparnika dogodi ovako nešto - krenemo odlično i onda od jednom stanemo, dogodi nam se taj neobjašnjivi pad i onda klonemo. Međutim, nadam se da ćemo to ispraviti i kako ćemo u budućnosti biti sve bolji i da ćemo napokon u ovakvim utakmicama početi i pobjeđivati", optimističan je bio Ivić.

Na pitanje o svojoj igri i kako je njome zadovoljan, odgovorio je jasno i skromno: "Stvarno se mogu zahvaliti treneru i stručnom stožeru što sam dobio priliku. Zahvalio bih se i dečkima na velikoj podršci, tu je i Mario Kelentrić te trener koji su me pripremali za utakmicu. Gledao sam i njihove video materijale i evo, stvarno sam presretan pruženim. Velika Barcelona je stigla i imao sam 14 obrana u 40 minuta te sam s time prezadovoljan."

Filip Ivić bio je i više nego zadovoljan i ambijentom: "Zahvalio bih se ovoj predivnoj publici što je došla u ovako velikom broju!"

Nakon što je sjajno branio cijelo prvo poluvrijeme, a i u drugom je bio na visokom nivou svoje igre, Ivić je izvađen, a umjesto njega je ušao iskusni Mario Kelentrić. No, kako kaže Ivić, to nije ništa čudno: "Nisam izašao zbog ozljede, trener je tako odlučio; stavio je Kelentrića za završnicu, s obzirom da je on i iskusniji, ali i inače se tako mijenjamo na golu. On uvijek uđe pred kraj da malo digne obranu, no, danas se ipak Barcelona pokazala kao prejak protivnik."

Za kraj je mladi golman dodao i svoja očekivanja za budućnost: "Mlada smo ekipa, nećemo se na to izvlačiti, ali je vidljivo kako trebamo puno trenirati i puno raditi", rekao je novopečeni hrvatski reprezentativni vratar i nastavio: "Dosta nam još uvijek nedostaje jakih utakmica, tako da mislim da ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati i da ćemo, s ovakvom publikom, dalje sve više i više napredovati", zaključio je.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!