Rukomet

Siscia u drami u Ukrajini eliminirala Dinamo i plasirala se u treće kolo

Branimir Korać • nedjelja, 21.10.2012.
Siscia u drami u Ukrajini eliminirala Dinamo i plasirala se u treće kolo

Rukometaši Siscije plasirali su se u treće kolo EHF Europskog kupa. U dramatičnom dvoboju s domaćim Dinamom u Poltavi Siščani su nadoknadili zaostatak iz prvog susreta i s pobjedom 23:21 prošli dalje...

Sisačka europska avantura traje dalje. U drugom kolu EHF Europskog kupa Siscia je u Ukrajini zbog smanjenja troškova odradila oba susreta protiv domaćeg Dinama iz Poltave, u prvom je poražena 24:23, ali je zato slavila u drugom susretu 23:21 i prošla dalje.

Konačni rezultat potvrđuje kako je meč bio vrlo neizvjestan i dramatičan do posljednjih sekundi. Domaćin je imao priliku odvesti meč u produžetak sa sedam metara u posljednjim trenucima susreta, ali je Andrij Vasjuk pogodio gredu i slavlje gostiju moglo je početi.

Meč je prelomljen sredinom drugog poluvremena kada je Siscia iskoristila seriju tehničkih pogrešaka domaćina i napravila 5:1 za bijeg na 18:14. Konačnih 23:21 postavljeno je tri i pol minute prije kraja susreta, a u posljednjoj minuti krenula je prava drama. Prvo domaćini ne realiziraju svoj napad, zatim Siscia također propušta priliku završiti posao da bi uslijedio kontranapad i prekršaj Siščana koji je donio priliku Vasjuku. Srećom ukrajinski igrač nije precizan i hrvatski predstavnik prolazi u treće kolo.

Ždrijeb trećeg kola EHF Europskog kupa je na rasporedu u utorak 23. listopada, a u Sisciji se nadaju kako će dobiti protivnika iz nekog bližeg područja kako bi se troškovi u kroničnoj besparici ipak smanjili.

Protivnik sigurno neće biti lagan, u ždrijebu su ostale redom vrlo dobre ekipe, ali uz malo sreće u ždrijebu i na krilima dobre igre iz Ukrajine, hrvatski predstavnik može dohvatiti grupnu fazu ovog natjecanja.

U drugom susretu u Poltavi strijelci za Sisciju bili su Jurjević i Kević po pet puta, Nuić četiri, Tomić tri puta, Baltić dvaput te po jednom Balić, Čutura, Kobetić i Žarković.

U domaćem sastavu najefikasniji je bio Tjukin s pet golova, a junak iz prvog susreta, deseterostruki strijelac Kovalenko ozlijedio se tijekom prvog poluvremena i ostao na samo jednom golu.

EHF Europski kup, drugo kolo, uzvrat:
Dinamo Poltava - Siscia 21:23 (24:23).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli21.10.2012. u 10:22
    kako u produžetak.. valjda bi dalje išla ekipa s više golova u 'gostima'
    markoli