Rukomet

Rumunjske i mađarske prvakinje i dalje uvjerljive i dominantne u Ligi prvakinja

Ivan Dominik • nedjelja, 21.10.2012.
Rumunjske i mađarske prvakinje i dalje uvjerljive i dominantne u Ligi prvakinja

Ženska rukometna Liga prvaka otvorena je ove subote s četiri utakmice drugog kola, u kojem su dvije odigrane u sklopu skupine A, dok je po jedna odigrana u skupinama B i D. Favoritkinje su bile vrlo sigurne i uvjerljive u svim susretima, a posebno su impozantne bile pobjede giganata ženskog rukometa - Oltchima i Györija...

Buxtehuder - Oltchim Valcea

U drugom kolu skupine A slabašni je njemački Buxtehuder ugodio rukometašice rumunjskog Oltchima Valcee, koje pretendiraju na najviša postolja u ovogodišnjoj Ligi prvakinja i koje su za to i među glavnim favoritkinjama. Rumunjske prvakinje odigrale su u skladu sa svojim statusom i renomeom te su bez poteškoća deklasirale njemačke viceprvakinje.

Završilo je pobjedom Oltchima od visokih 34:15, dok je već na poluvremenu bilo nestvarnih 14:6 za gošće. Rumunjke su dominirale od početka do kraja susreta, igrale su fantastičnu obranu, a u napadu je kao i obično najbolja bila Crnogorka Katarina Bulatović sa sedam pogodaka. U sastavu poraženih Njemica najviše je zabila Lone Fischer, šest pogodaka, ali ništa nije moglo pomoći Buxtehuderu protiv raspoloženih Rumunjki.

Hypo - Randers

Drugi dvoboj iste skupine donio je sraz dvije dosta jake ženske ekipe. U Austriji su se sastali domaći Hypo i danski Randers, dvije ekipe s jakim igračicama u kadru, no, na kraju susreta je domaćinski sastav izašao kao pobjednik. Veliki favorit za osvajanje LP ove godine, Hypo, dominirao je kroz čitav susret te je nakon vodstva na odmoru od 18:11 tu prednost pretvorio i u konačan trijumf uz 32:25.

Bila je to večer vrlo dobrih obrana i još boljih napada, vratarke su na obje strane bile izuzetno dobre s preko 40 posto obrana, a u prvom poluvremenu i s još višim postotkom. No, gošće su imale velik broj tehničkih pogrešaka, nervoza im je donijela čak 13 izgubljenih lopti, a djevojke Hypa sve su to iskoristile i na kraju dosta uvjerljivo slavile.

Cluj - Györi

Kao i u prvom dvoboju skupine A, i u grupi B je najveći favorit skupine, a ujedno i jedan od najvećih favorita za naslov u ovogodišnjoj LP, mađarski Györi, slavio visokom razlikom uz uvjerljivu igru i to na gostovanju. Mađarice nisu imale problema za rumunjski Cluj, koji je nakon deficita od čak 20:13 na poluvremenu, na kraju poražen rezultatom 30:25.

Dosta efikasnu utakmicu gošće su počele furiozno i potpuno su podredile Rumunjke te su velikom efikasnošću već na poluvremenu stekle veliku razliku golova. Međutim, domaće su se gotovo skroz vratile u susret u nastavku, ali nisu mogle ozbiljnije priprijetiti rukometašicama Györija, koje su kontroliranom igrom upisale dva boda. U redovima mađarskog sastava Srpkinja Andrea Lekić i Norvežanka Heidi Loke bile su najbolje s po osam golova, dok je za poražene najviše, sedam pogodaka, zabila Mihaela Ani Senocico.

Zvezda Zvenigorod - Thüringer

Osim jedine utakmice u skupini B, također je samo jedna odigrana i u D skupini, gdje su se sastale rukometašice ruske Zvezde Zvenigoroda i Njemice koje igraju za Thüringer. Ruskinje su slavile, kako je bilo i očekivano, sjajnom partijom mlade 17-godišnje vanjske igračice, Ruskinje Anne Vjahireve, koja je zabila fenomenalnih deset zgoditaka.

Zvezda je slavila rezultatom 31:24 potpuno podredivši Njemice kroz cijelu utakmicu, iako se Thüringer uspio držati u prvom poluvremenu. Međutim, već je na odmoru zaostajao s 15:13, a u pojačanom tempu Ruskinja nije mu bilo spasa u nastavku. Stoga je vrlo uvjerljivom partijom Zvezda slavila na svom parketu bez problema, a osim Vjahireve i legendarna Ljudmila Postnova bila je odlična postigavši pet golova, dok je u gostujućem kadru najefikasnija s devet pogodaka bila Nadja Nadgornaja.

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

U Jolidon Cluj25:30Győri Audi ETO KC
Podravka Vegeta25:22Krim Mercator
1Győri Audi ETO KC 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!