Nogomet

Hrvati u Litvi u borbi za naslov, Žalgiris na vrhu tablice

Branimir Korać • nedjelja, 21.10.2012.
Hrvati u Litvi u borbi za naslov, Žalgiris na vrhu tablice
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Među brojnim hrvatskim nogometašima koji nastupaju diljem svijeta, trojica koja nose dres Žalgirisa nalaze se u finišu prvenstva u borbi za naslov prvaka u mrtvoj utrci s Ekranasom...

Hrvatski internacionalci u Litvi guraju odlično. Luka Perić, Andro Švrljuga i Tomislav Pek standardni su prvotimci Žalgirisa koji se bori za naslov prvaka Litve i igra odličan nogomet. Žalgiris je nakon nepotpunog 33. kola na vrhu ljestvice s dva boda više od Ekranasa koji ima utakmicu manje.

U 33. kolu momčad iz Vilniusa gostovala je kod slabašnog Taurasa i upisala visoku pobjedu 4:0, a strijelac drugog pogotka bio je Perić. Izravni konkurent Ekranas svoj susret 33. kola igra u nedjelju, a protivnik mu je Dainava Alitus, momčad iz sredine ljestvice koja ne bi trebala predstavljati previsoku prepreku.

Inače, derbi prvenstva odigran je u 32. kolu kada je Žalgiris ugostio momčad Ekranasa i tražio pobjedu za ostanak u igri za naslov prvaka. Do nje je i došao slavivši 2:1 uz dva gola Kamila Bilinskog.

Momčad je u sezonu uveo Damir Petravić koji je naknadno napustio klupu, a ostatak hrvatskog kontingenta ostao je u Litvi i igra zapaženu ulogu u nastupima ovog kluba.

Perić je odigrao 26 utakmica u prvenstvu i postigao dva pogotka te je zaigrao i u oba susreta kvalifikacija za Europsku ligu protiv Admire. Švrljuga je kasnije došao i prvi nastup je upisao u 20. kolu. Ukupno je odigrao devet utakmica u prvenstvu uz pogodak i asistenciju te oba europska dvoboja. Tomislav Pek je s osam asistencija prvi asistent kluba, a tome je dodao i četiri gola u 21 nastupu.

Treba istaknuti kako je u Žalgirisu donedavno bio i Mario Grgurović koji je u 17 utakmica bio četiri puta strijelac i dvaput asistent, no nedavno je napustio Litvu i preselio u Goricu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.10.2012. u 22:55
    https://www.facebook.com/pages/Andro-%C5%A0vrljuga/392963350775173
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2012. u 20:39
    Švrljuga je moj bratić, neka se zna...
    Obrisan korisnik
  • cameosis21.10.2012. u 12:53
    istina, zove se tino lagator. igrao je za junak i onda je bio u travnju na probi u koblenzu, ali njemci su bili nesposobni dovršiti transfer (podsjeća me na slučaje u hajduku), pa je očito završio u litvi.
    cameosis
  • Obrisan korisnik21.10.2012. u 10:49
    Inače ima neki Hrvat u Atlantisu u Litvanskoj ligi, Lagator neki dosta je golova dao već.
    Obrisan korisnik
  • antoniog21.10.2012. u 07:28
    Bravo za novinare ,što daju izvješča o ostalim našim internacionalcima ma gdje bili .
    antoniog