Nogomet

Glasgow Rangerse u četvrtoj ligi pratilo gotovo 50.000 navijača

Josip Piršljin • nedjelja, 21.10.2012.
Glasgow Rangerse u četvrtoj ligi pratilo gotovo 50.000 navijača
Foto: Kristijan Komarica

Izbacivanje Glasgow Rangersa u četvrti razred škotskog nogometa nije označilo i manju posjetu na stadionu Ibrox. Derbi protiv Queen's Parka pratilo je nešto manje od 50.000 navijača što je novi rekord u jednoj četvrtoj ligi na svijetu.

Zbog financijskih problema jedan od dva najveća škotska nogometna kluba, Glasgow Rangers, izbačen je iz Premier lige i morao je ući u Third Division, zapravo četvrti razred. Navijači su ostali vjerni klubu i u najnižoj ligi, te je tako dvoboj protiv Queen's Parka pratilo 49.463 gledatelja.

Na službenim stranicama Rangersa objavljeno je kako je time oboren rekord u posjećenosti jednoj utakmici četvrte lige ne samo u Škotskoj, već u cijelom svijetu. Gledatelji na Ibroxu nisu ostali razočarani, njihova je momčad pobijedila i preuzela vrh tablice.

Golovima Leea McCullocha u 57. i 90. minuti Rangersi su svladali gradske protivnike Queen's Park koji inače igra na stadionu s većim kapacitetom od Ibroxa. Mali klub iz Glasgowa koristi nacionalni stadion Hampden Park, ali na prošloj domaćoj utakmici nazočilo je tek nešto više od 600 gledatelja.

Rangersi su preuzeli vodstvo u ligi s deset klubova. Imaju 15 bodova koliko i drugoplasirani Elgin City, no s puno boljom gol razlikom. U dosadašnjih osam utakmica plavi su upisali četiri pobjede, tri remija i jedan poraz. Prvo mjesto na kraju sezone donosi direktan plasman u viši nivo natjecanja, a sljedeća tri osiguravaju play-off.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.10.2012. u 14:17
    Eto i što onda fali da klub ode u stečaj, lipo se pokrpaju sve rupe i krene se iz početka i za par godina eto te opet u prvoj ligi sa promijenjenom financijskom krvnom grupom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2012. u 13:56
    50 tisuca ljudi na mecu 4 lige???? svasta..........
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2012. u 12:16
    bravo za rangerse...p.s. Jos uvijek postoje idioti koji misle da je hajduk jelavica proglasio neperspektivnim (mozda da procitate njegov medicinski karton iz hajduka mozda bi vam neke stvari bile jasnije)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2012. u 22:30
    Kad vidiš ovako nešto onda se zapitaš dali 1. hrvatska liga ( osim Hajuka možda ) može vratiti gledatelje na stadion? Stvarno smo nevjerovatan narod.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2012. u 21:05
    rangersima bi bilo najpametnije da nastave kupovati igrače koje hajduk proglasi neperspektivnima , isplatilo im se sa Pršom i Jelavićem
    Obrisan korisnik