Rukomet

Knežević predvodila braniteljice naslova do novog slavlja, FTC nanio Larviku drugi poraz

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 22.10.2012.
Knežević predvodila braniteljice naslova do novog slavlja, FTC nanio Larviku drugi poraz
Foto: Axel Heimken

Braniteljice naslova prvakinja Europe nakon vrlo dobrog otvaranja sezone u Ligi prvakinja nastavile su s dobrim igrama te su uvjerljive bile i u slavlju nad danskim Viborgom. U skupini C su, pak, rukometašice Dinama pobjedom nad Sävehofom uzele svoje prve prvenstvene bodove, dok je mađarski FTC svladao jedne od favoritkinja natjecanja te je stigao do samoga vrha ljestvice.

IK Sävehof - Dinamo Volgograd 28:34 (10:16)

U sklopu drugoga kola rukometne Lige prvakinja dvije ekipe sa začelja skupine C snage su odmjerile za prve bodove u novoj sezoni natjecanja za prvakinje Europe. Nakon poraza upisanih u prethodnim ogledima gosti su u Partilleu u Švedskoj poveli u prvih 30 minuta te su nakon +6 na poluvremenu (16:10) samo čuvali stečenu prednost u nastavku. Konačno, rukometašice Dinamo Volgograda kući odnose pobjedu 34:28, kao i prve europske bodove ove sezone.

Najefikasnija u redova pobjednica bila je Khmyrova sa sedam postignutih pogodaka, a šest ih je dodala Gončarova, dok je kod Sävehofa najbolja bila Oden također sa sedam golova.

FTC Rail Cargo Hungaria - Larvik 28:24 (16:12)

Nakon uvjerljive pobjede nad Dinamom na samom otvaranju nove sezone Lige prvakinja ekipa mađarskog FTC u svom sljedećem je nastupu zaigrala s jednim od favoritkinja natjecanja, rukometašicama Larvika, ujedno osvajačicama europskog klupskog naslova 2011. godine. Zanimljivo prvo poluvrijeme svakako je bilo ključno u ovoj borbi za sam vrh skupine C, naime, domaćin je dobro otvorio dvoboj te je poveo 15:9 da bi potom gostujuća ekipa do 30. minute smanjila svoj zaostatak na četiri gola razlike (12:16). Trudio se Larvik u nastavku u potpunosti stići zaostatak, no domaća je ekipa predvođena glasnom podrškom svojih navijača naprosto mirno privela susret kraju te tako osvojila nove vrijedne bodove.

Odlične su kod FTC-a bile Tomori i Zacsik s po pet pogodaka, dok je sjajna kod Larvika bila Edin sa sedam golova.

Viborg - Budućnost Podgorica 20:26 (12:14)

S novom i pomlađenom ekipom aktualne su europske klupske prvakinje ušle u sezonu u kojoj žele obraniti svoj naslov te su nakon dvije odlične pobjede na dobrom putu k novim velikim dosezima. Braniteljice naslova vrlo su dobro ušle u dvoboj te povele 5:3, a iako se gošće uspijevaju vratiti u susret serijom od tri pogotka, u nastavku Knežević pokazuje svu svoju raskoš te pomaže ekipi Budućnosti da se znatnije odvoji (11:7), dok Sabine Pedersen uspijeva održati svoju ekipu u susretu te smanjiti zaostatak na dva pogotka razlike na poluvremenu (12:14).

Međutim, i u uvodnim minutama nastavka Budućnost je pokazala koliko ozbiljno misli u ovoj sezoni te je povela 16:13, a u zaustavljanju protivnica dodatno joj je pomogla i raspoložena Clara Woltering. Sredinom drugoga dijela gostujuće su rukometašice imale i 21:19 da bi konca ogleda osigurale slavlje sa šest pogodaka razlike (26:20). U pobjedu svoje ekipe Knežević je ugradila osam pogodaka, Bulatović ih je dodala sedam, dok su Gullden i Pedersen za Viborg zabile po pet golova.

Liga prvakinja - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Sävehof28:34Dinamo Volgograd
Ferencvaros28:24Larvik HK
1Larvik HK 6197:156+4110
2Ferencvaros 6183:163+2010
3Sävehof 6174:192-182
4Dinamo Volgograd 6157:200-432

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!